1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Görevi bitince yargılanmalı'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'kayıp trilyon' davasında yargılanması gerektiği yönündeki kararını eleştirdi.

Cumhurbaşkanlık makamının çok saygın bir makam olduğunu söyleyen Aydın, devleti en üst düzeyde temsil eden bu makamın yargılanabilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Milletvekillerinin dokunulmazlığı varken, en üst düzeyde devleti temsil eden Cumhurbaşkanının dokunulmazlığının olmamasının düşünülemeyeceğine dikkat çeken Aydın,"Anayasada çok açık bellidir. Vatana ihanetten başka Cumhurbaşkanı yargılanamaz. Eğer yargılanabilirse bundan sonraki süreçte en küçük bir olayda Cumhurbaşkanını mahkemelerde görme ihtimali oldukça yükselir. Bu makamın zedelenmemesi için bu makamı tartışma konusu yapmamız ülke ve o makamın saygınlığına gölge düşürür. Bu kararı anlamakta çok güçlük çekiyorum. Bu kararla birilerine mesaj mı veriliyor diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kararın hukuki olarak çok yersiz bir karar olduğunu dile getiren Aydın, bu kararın bir yerlere çare olabilecek bir karar olmadığını vurguladı. Hukukçuların dahi bu konuya siyasi düşüncelerle baktığını kaydeden Aydın, "Düşüncesi, ideoloji ne olursa olsun sırf birilerini yargılayalım diye o makamı küçültmeye kimsenin hakkı yok. Barolar Birliğinin bile Cumhurbaşkanının yargılanamayacağı şeklinde bir kararı ve açıklaması var. Bunu büyükten küçüğe herkes biliyor. Cumhurbaşkanı görevi devrettikten sonra yargılanabilir. Ama görevi başında iken bu kararı kabul etmek akla zarar" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:22:13
Güncelleme :25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?