1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Görme engelliler bağımsız hareketi

GAP Görmeyenler Derneği'nin Engelsiz Yaşam Projesi kapsamında bağımsız hareket eğitimi alan görme engelliler, kent merkezinde, bağımsız hareket etti.

AB Hibe Programı katkılarıyla Adıyaman GAP Görmeyenler Derneği tarafından hazırlanan 'Engelsiz Yaşam Projesi' kapsamında 13 görme engelliye verilen bağımsız hareket kursu sonunda görme engelliler alanda uygulamaya geçti. Görme Engelli Öğretmeni Ayşegül Gezer tarafından, 13 görme engelliye verilen 80 saatlik kurs sonunda görme engelliler şehir merkezinde gezdi. Kaldırımlarda yürüyen ve karşıdan karşıya geçen görme engelliler, eğitimde gördükleri dersleri pratikte uyguladı.

GAP Görmeyenler Derneği Başkanı Mehmet Tunç, dernek tarafından uygulanan proje kapsamında beyaz baston ve bağımsız hareket etme kursları düzenlediklerini belirerek, "Proje kapsamında eğitimlerin yanı sıra kent merkezi Sümer Meydanı'nda yaptığımız ve bariyer ve korkuluklar ile görme engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedef edindik. Bugün ise bağımsız hareket kursuna katılan görme engellilerin bağımsız hareket kabiliyetlerini görmek için uygulamaya geçtik. Kursumuz bugün itibariyle bitiyor ve daha sonra 13 kursiyerimize sertifikalarını vereceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 19:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?