1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gösteri yapan öğencilere okul

Adıyaman'da, Örenli İlköğretim Okulu öğrencilerinin okullarında eğitim alamayacaklarını öğrenmelerinin ardından yaptıkları gösteriler sonuç verdi.

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından, Perre Antik Kenti'nin yanında SİT alanı üzerinde bulunan Örenli İlköğretim Okulu'na çürük raporu verildi. Okulda eğitim ve öğretim verilmesinin uygun olmayacağı kararının ardından öğrenciler, okullarında kalmak istediklerini belirterek hükümet binası önünde anneleri ile birlikte gösteri yaptı. Yaşanan gelişmelerin ardından bir açıklama yapan Vali Ramazan Sodan, öğrencilere ve ailelerine müjde vererek İl Özel İdare İlköğretim Okulu'nun yanına 18 derslikli okul yapılacağını söyledi.

Vali Sodan, "Örenli İlköğretim Okulu'na Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından binadaki çatlaklar nedeniyle kullanılamaz raporu verilmiştir. Öğrencilerin bu okulda eğitim almasında mahsur gördük. Dolayısıyla biz öğrencilerimizin YİBO'ya yatılı veya başka bir okula taşımalı olarak gitmelerini uygun gördük. Öğrenci velileri YİBO'yu istemediler ve eski okulu istedikleri yönünde talepte bulundular. Eski okulun kullanılması sakıncalıdır. Şu an öğrencileri İl Özel İdaresi İlköğretim Okulu'na taşımayı düşünüyoruz. İl Özel İdaresi İlköğretim Okulu'nun yanına 18 derslikli ilköğretim okulu yapmayı planlıyoruz. 2008 yılında yapılacak, fakat 2009 yılı sonunda faaliyete gececek şekilde planlanmaktadır.

Mecburen bu yıl öğrenciler İl Özel İdaresi İlköğretim Okulu'na taşınacak. Öğrencilerimiz mağdur olmayacak. Eski okulda eğitim verilemez. Öğrencilere zarar gelmesini istemiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?