4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Grip en çok çocuk ve yaşlıları etkiliyor

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Uzman. Dr. Zülfikar Işık, alt ve üst solunun yolu hastalıkları vakalarında artış meydana geldiğini belirterek, özellikle çocuk ve yaşlı insanların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde, alt ve üst solunum yolu hastalıklarından dolayı, çocuk hastaların sayısında artış olduğunu kaydeden Hastane Başhekimi Uzman. Dr. Zülfikar Işık, soğuk havanın vücut direncini düşürerek mikropların çoğalmasını sağlayan en önemli faktör olduğunu belirtti.

Dr. Işık, "Kış mevsimi ile birlikte nezle, grip, zatüre ve bronşit gibi hastalıklara sık sık rastlanılmaktadır. Hava ısısının düşmesi ile birlikte bu hastalıklar en çok çocuk ve yaşlıları etkilemektedir" dedi. Özellikle ailelerin çocuklarını sıkı sıkı giydirmesinin en iyi tedbir olduğunu kaydeden Dr. Işık, "Ayrıca C vitamini ihtiva eden portakal, mandalina, greyfurt, diğer sebze ve meyvelerin yanında enerjisi yüksek pekmez, reçel gibi yiyecekler de vücut direncini arttırır" diye konuştu.

adıyaman
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 10:48:14
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?