1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Güleş'ten 'protesto' açıklaması

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongreyle AK Parti İl Başkanı seçilen Yaşar Güleş ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Grand İsias Otel'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, kongreyle belirlenen yönetim içersinden seçiler yürütme kurulu üyelerini basın mensuplarına tanıttı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, kongrede bazı ilçe teşkilatlarının kongreyi terk ederek protesto etmesine açıklık getirdi.

Bazı ilçe teşkilatlarının kongre esnasında salonu terk etmeleri üzerine, kamuoyunda hazırlanan listeye tepki olarak algılanmasının yanlış olduğunu belirten Yaşar Güleş, bu teşkilatların listeleri görmeden salonu terk ettiklerini ve listeyle alakasının olmadığını vurguladı.

Yaşar Güleş, "Kongre sürecinde yaşananlar kesinlikle listelerle alakalı değildir. Bu arkadaşlar salonu listeler açıklanmadan önce terk etti. Listeleri iki arkadaşımızın dışında kimse bilmiyordu. Bu arkadaşlarımızın iki ay önce meydana gelen ve biriken bir sıkıntılarından dolayı salonu terk ettiler. Eğer listelere bakılırsa protesto eden ilçe teşkilatlarından kişiler listede var. Kongre sonrasında salonu terk eden arkadaşlarla konuştuk ve tepkilerinin listeye olmadığı ve olayın farklı olduklarını öğrendik. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmayı yaptık ve bir rapor halinde genel merkeze sunulacak. Olayla ilgili herhangi bir görevden alma olayı olmadı" dedi.

Değişmeyen tek şeyin değişim olduğuna dikkat çeken Güleş, "Kongre ile birlikte partimizde hizmet bayrağı el değiştirdi. Biz öncelikle basınımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla zaman zaman aksadığını düşündüğümüz ilişkilerimizi geliştireceğiz. Daha önceki yönetimin yüzde 40'i değişti. Oluşturulan yönetimin yürütme kurulunda ise yüzde 40 değişim yaptık.Genç ve eğitim seviyesi yüksek arkadaşları görevlendirdik" diye konuştu.

Seçimin iptal edildiği Besni ilçesi Çakırhöyük Beldesi'nde gergin ortamın yumuşatılması için CHP İl Başkan Vekili Mahmut Yılmaz'ın çağrısını olumlu karşılayan Güleş, "Gerginliğin giderilmesi için seve seve Çakırhöyük'e giderim. Geçtiğimiz günlerde istenmeyen olaylar oldu. Sandık kurulu başkanı intihar etti. Kanaat önderleriyle beldeye gidip gereken ne ise yapmaya hazırım" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 22:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?