1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gülsüm 6 kişide yaşayacak

İNTİHAR EDEN GENÇ KIZ, 6 KİŞİYE HAYAT VERECEK

Adıyaman'da girdiği bunalım sonucu intihar eden 21 yaşındaki Gülsüm Güllü'nün organları saatler süren başarılı bir ameliyat sonucunda alındı. Organlar, bekleyen hastalara umut olmak için özel bir uçakla Malatya'ya ve Ankara'ya yola çıktı.

Adıyaman merkeze bağlı Arılı köyünde geçtiğimiz pazar günü şakağına dayadığı tabancayla intihar eden 21 yaşındaki Gülsüm Güllü ailesi tarafından bağışlanan organları saatler süren başarılı bir ameliyatın ardından alındı. Kızlarını son kez sedye üzerinde ameliyathaneye giderken gören acılı aile ameliyat süresince kapının önünden ayrılmadı. Organizesini Adıyaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Ali Aslan'ın yaptığı ameliyata, Ankara Başkent Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.

Dr. Atilla Sezgin, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahı Yard. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz ve beraberindeki heyet katıldı. Başarılı geçen ameliyatta ilk önce kalp alındı. Alındıktan sonra dört saat içerisinde nakil edilmesi gereken bir organ olan kalp, özel uçakla Ankara'ya gönderildi. Kalbi almaya gelen ve özel uçakla tekrar Ankara'ya dönen Ankara Başkent Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Atilla Sezgin, kalbi bekleyen hastanın eş zamanlı olarak ameliyata alındığını ve kalbin sabah

saatlerinde takılacağını söyledi. Organ nakli için Adıyaman'a eskort eşliğinde gelen uzman doktorlar, başarılı ameliyat sonrası organları bağışlanan kızın ailesini bu örnek davranışlarından ötürü tebrik etti. Organ bağışında alınan bir böbreğin Hacettepe Tıp Fakültesine, bir böbreğin Başkent Üniversitesine Ambulansla, Karaciğer ve Göz korneasının ise Malatya'ya sivil bir araç ile gönderildiği öğrenildi.

Organ naklinde zamanın önemine değinen Ankara Başkent Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Atilla Sezgin, "Bugün burada alınan kalp, 32 yaşında kalp kaslarında problem olan Ankara Başkent Üniversitesinde yatan bir erkek hastamıza gidecek. Aynı zamanda eş zamanlı oda ameliyata alınacak. Yaklaşık bir 4 saatlik zamanımız var. Bu süreyi iyi kullanmaya çalışacağız. O nedenle özel uçakla geldik. İnşallah her şey iyi gider ve sabaha da kalp nakli yapılmış olacağını umut ediyorum" dedi.

Organları bağışlanan kızın babasıyla konuşan ve babasını tebrik eden Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahı Yard. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, ameliyatın başarılığı geçtiğini ve organların başarılı bir şekilde alındığını kaydederek, "21 yaşında genç bir bayan hastadan organ bağışı sonucu başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Çok genç olduğu için başarılı bir ameliyat oldu. Böbreklerini, karaciğerini, her iki korneasını ve kalbini aldık. Sonuçta bu hasta 6 hasta için umut ışığı oldu. Karaciğer ve böbreklerini biz aldık. Kalbi başkent üniversitesi aldı. Organ bağışı kutsal bir görevdir. Organ bağışığı bizim askerlik gibi temel bir görevdir. Çünkü organın kaynağı sadece insandır. En gelişmiş teknoloji ile böyle bir şey yapmak mümkün değil" şeklinde konuştu.

Bu tür bir olayı Allah kimsenin başına getirmesin diye acılı Baba Ali Güllü ise, organ bağışına öncü olmak istediklerini, bir kızını kaybetmesine rağmen 6 evladının hayata döndüğünü vurguladı.

Organları bağışlanan kızın beyin ölümünün hastanede gerçekleştiğini ifade eden Adıyaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü ve Başhekim Yardımcısı Ali Aslan, "Bugün beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organlarını almak için Malatya ve Ankara'dan iki farklı ekip geldi. Alınan Onganlar organ bekleyenlere umut ışığı olacak. Ben aileye teşekkür etmek istiyorum en acı günlerinde örnek bir davranış gösterdiler. Vatandaşlar bilgilendiği taktirde organ bağışına yeterli ilgiyi gösteriyor" diye konuştu.

Organlar, organ nakli bekleyen hastalara hayat vermek için Malatya'ya karayolu ile Ankara'ya ise özel bir uçakla yola çıktı. Ayrıca organları bağışlanan kızın Akciğerinin 20 bin TL uçak parası bulunamadığı için alınamadığı açıklandı.

İNTİHAR EDEN GENÇ KIZ, 6 KİŞİYE HAYAT VERECEK
İNTİHAR EDEN GENÇ KIZ, 6 KİŞİYE HAYAT VERECEK
İNTİHAR EDEN GENÇ KIZ, 6 KİŞİYE HAYAT VERECEK
İNTİHAR EDEN GENÇ KIZ, 6 KİŞİYE HAYAT VERECEK
İNTİHAR EDEN GENÇ KIZ, 6 KİŞİYE HAYAT VERECEK
İNTİHAR EDEN GENÇ KIZ, 6 KİŞİYE HAYAT VERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 08:08:02
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 15:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?