6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Güneydoğu'ya yatırımla dönüyorlar

'Doğduğumuz yere yatırım yapalım' diye yola çıkan işadamları, sadece Adıyaman'a 7 bin kişinin çalıştığı onlarca tesis kurdu. 9 ilden 90 işadamı yeni yatırım alanlarını araştırıyor

Sunset Swimwear Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Güneş, Güneydoğulu işadamları olarak bir araya geldiklerini, 'insanlar doğdukları yere yatırım yapsın' düşüncesiyle GAP Yatırım Platformu oluşturduklarını ve bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını kaydetti. 

Nihat Özdemir, Ethem Sancak, Efkan Ala, Muammer Yaşar Özgül, Urfa, Mardin, Batman, Adıyamanlı işadamları ile birlikte oluşturdukları GAP Yatırım Platformu sayesinde, Adıyaman'ın tekstil kenti olması yönünde ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Kemal Güneş, bölge için sulama projeleri oluşturduklarını, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'yla beraber kümelenme çalışmaları yaptıklarını anlattı. 

Adıyaman'da tekstil üzerine faaliyet gösteren 86 işyeri açıldığını, buralarda toplam 7 bin civarında sigortalı çalışan istihdam edildiğini, sırada bekleyen yatırımların bulunduğunu kaydeden Güneş şöyle devam etti:
"Biz Günkar Tekstil olarak 250 kişinin çalıştığı mayo ve tekstil ürünleri fabrikası açtık. Bizim peşimizden başka tekstil yatırımları da geldi. Adıyaman yakın bir gelecekte, çok güçlü bir tekstil kenti olacak."

Turizm atağı olacak
'GAP için 9 ilden 90 işadamının buluşması' toplantılarının 4'üncüsünü Adıyaman'da yapacaklarını söyleyen Güneş, "Bir bildiri yayınlayacağız. Güneydoğu'nun yatırım potansiyeli olan konularını ortaya çıkaracağız. Yatırım haritası oluşturacağız. Turizmde Güneydoğu'nun zenginliklerini dünyaya tanıtacağız" dedi.
Güneş, turizmin Güneydoğu'da hızla kalkınmayı sağlayacak en öncelikli sektörlerden olduğunu belirterek, "Nemrut gibi muhteşem eserlerimiz var" dedi. Güneş kendi memleketine yatırım yapmanın hazzını yaşadığını ifade ederek, "İnsanlar doğduğu yere yatırım yapsınlar diyoruz. O kadar şeye sahibim ama en mutlu olduğum yer Adıyaman. O insanlar her şeye layık. Orada insanların insana saygısı sevgisi var" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 16:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut açık IP: 81.213.239.xxx Tarih : 4.07.2008 20:43:19

helal olsun aynı benim gibi düşüyonuz...