1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gürlevik kaynağı kurudu

Adıyaman geneline 2 kaynaktan su veren Gürlevik suyunun birinci kaynağının kuruduğu, ikinci kaynağının ise kuruma aşamasına geldiği açıklandı.


Adıyaman'ın yıllardır içme suyu ihtiyacını karşıladığı kaynak suyu olarak bilinen ve iki kaynaktan şehir merkezine dağılan Gürlevik sularının birinci kaynağının tamamen, ikinci kaynağının ise kısmen kuruduğu açıklandı.

Basın mensupları Gürlevik su kaynağını yerinde inceledi. İncelemelere Adıyaman Belediyesi Su İşleri Müdürü Mehmet Çelik, Adıyaman Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Pancar'da katıldı. Gürlevik suyunun kaynak suyu olması nedeniyle karın yağması gerektiğini söyleyen Su İşleri Müdürü Mehmet Çelik, içme suyunun küresel ısınma nedeniyle azaldığının altını çizerek, "Bu sıkıntının giderilmesi için kar yağması gerekir. Havşeri su kaynağımız 2009 yılı sonu itibari ile Adıyaman'a getirilecektir. Havşeri suyunun gelmesi ile birlikte Adıyaman'ın 50 yıllık içme suyu sıkıntısı sona erecektir. Gürlevik’in ikinci kaynağından saniyede şehir merkezine getirilen 370 litre su miktarı, 130 litreye düşmüştür. Adıyaman'da Havşeri suyunun eklenmesi ile su kaynağı sayısı 6'ya yükselmiştir. 6 kaynaktan 2009 yılı sonu itibari ile şehir merkezine 1750 litre su akacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?