1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Güvenli annelik eğitimleri

Adıyaman'da güvenli annelik eğitimleri verilmeye başlandı.

Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi tarafından, yardımcı sağlık personellerine verilen eğitim, 20'şer kişilik gruplar şeklinde veriliyor.

Her gruba 3 gün süresince verilen eğitimde doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakım ile ilgili bilgilerin verildiğini öğrenildi. Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, bu eğitimlerin temel amacının anne adaylarına hamilelik süresince düzenli sağlık kontrollerinin yaptırılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Doğumlarını hastanede sağlık personeli tarafından gerçekleştirilmesi ve doğum sonrası lohusalık takiplerini düzenli olarak yaptırıp hem anne sağlığını hem de bebeğin sağlıklı büyümesine katkı sağlamak olduğunu belirten Taş, anne adaylarına verilecek doğru bilgiler sayesinde hem anne ölümlerinin hem de bebek ölümlerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sağlıklı bir nesil oluşturmak ve toplumun sağlık bilincini artırıcı faaliyetlerde bulunmanın koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli bir bileşimi olduğunu vurgulayan Taş, "Bu eğitimler kendi alanlarında eğitici formasyonu almış hekim ve yardımcı sağlık personelimiz tarafından verilmektedir. Hedefimiz iki ay içerisinde birinci basamakta çalışan tüm ebe ve hemşirelerimize bu eğitimi vermektir. Sağlık personelinin hizmet içi eğitimlerinin tamamlanmasının akabinde Türkiye Aile Planlaması (TAP) Vakfı ile birlikte ortaklaşa yürüteceğimiz proje ile de bu eğitimleri halkımıza sunacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?