1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Güvenlik görevlileri kuyruğa girdi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü, 80 güvenlik görevlisini müracaatlar sonrasında yapılacak mülakatlar ile alacak.

Özel bir güvenlik şirketi ile dün sözleşme imzalayan TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü, işe girmek isteyen güvenlik görevlilerinin müracaatlarını kabul etmeye başladı. TPAO'nun çeşitli sahalarında çalışmak için müracaatlarını yapan yüzlerce kişi, sabahın erken saatlerinde TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü önünde toplandı. Daha önce ihalesi iki kez iptal edilen güvenlik işini alan özel firma yetkilileri, askerliğini jandarma ve komando olarak yapanların öncellikli tercih nedeni olduğunu söyledi.

TPAO ile 2 yıllık sözleşme imzalayan özel firma yetkilisi Erol Tuna, mülakatların hafta sonu silah atışları ile yapılacağını açıkladı. Başvurular için gerekli şartları sıralayan Tuna, işe girmek için başvuru yapacakları, komisyonculara ve aracılara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Yasanın emrettiği hususları göz önünde bulunduracaklarını kaydeden Tuna, başvuru için gerekli şartları şöyle sıraladı:
"Çalıştıracağımız 80 özel güvenlik görevlisinin valilik tarafından verilmiş olan özel güvenlik kimlik kartlarının olması şarttır. En az 21 yaş en fazla 35 yaş arasında olması gerekir. Askerliğini yapmış olması gerekir, en az 170 cm boyunda olması gerekir. Kişinin 60 kilodan az, 90 kilodan ağır olmaması gerekir."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?