1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Haber yaptın’ dayağı

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde belediyenin çöplerini döktüğü alanda çıkan yangını görüntüleyen Fırat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Boğatekin, Gerger Belediye Başkanı Arif Karatekin’in kardeşi İlhan Karatekin’in saldırısı sonucu ciddi şekilde yaralandı. Basın Enstitüsü Derneği, yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı

Basın Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, Boğatekin’in 28 Temmuz’da Gerger Belediyesi’nin şehir çöplerini döktüğü, Gerger-Kahta karayolunun Budaklı köyü mevkiinde çıkan ve kısa sürede çöplüğün dışındaki ormanlık alana sıçrayan yangını görüntülerken saldırıya uğradığı belirtildi. Aynı zamanda belediye memuru olan İlhan Kararkentekin’in saldırısına uğrayan Boğatekin’in yüzüne yediği yumruk ve taş darbesiyle burun kemiği, sağ bilek kemiği ve kolunda çatlak ve kırıklar oluştuğu belirtilerek şöyle denildi:
“Karatekin halen gözaltında olup, Orman İşletmesi Genel Müdürlüğü de olaya el koymuş, gerekli soruşturmaları başlatmıştır. Aksaklıkları ortaya çıkarıp, onları görünür hale getiren ve halkın bilgisine sunan gazetecilere kamu yetkililerinin engel olmaya çalışması ve bu uğurda zor kullanmaktan kaçınmaması çok ciddi endişeler yaratmaktadır. Yetkilileri, bu tür saldırıların tekrarını önleyecek hassasiyetle, olayın üzerinde durmaya davet ediyoruz.”
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 17:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?