1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hacı adayları Kabe maketini tavaf etti

HACI ADAYLARI MAKET KABE'DE TEMSİLİ TAVAF YAPTI

Adıyaman'dan yola çıkacak olan ilk hacı kafilesi son provasını Müftülük bahçesinde yaptı. Son provada maket Kabe'nin etrafında temsili tavaf yapılırken, ihramın nasıl giyileceği ve hac esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Bu hafta içinde Medine'ye doğru yola çıkacak olan hac kafilesi son provasını yaptı. Hacca gidecek olmanın mutluluğunu yaşayan adaylar, provalar sırasında heyecanlarını gizlemedi. 5 bin kişinin hacca gitmek için ön kayıt yaptırdığı Adıyaman'a Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 385 kontenjan vermesi tepkilere neden olurken, kontenjanda yer bulamayan adaylar kontenjanın genişletilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Provalar esnasında hacı adaylarına seminerler verdiklerini ve bu seminerlerin faydalı geçtiğini söyleyen Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk,"İlk günden bu güne çok şeyler kat ettik. Zaman zaman verilen seminerler katkı sağlamış mı diye imtihanlar yaptık. Gerçekten hacı adaylarımız bir şeyler öğrendi. Her şeyden önce orada pratik uygulama çok önemli. Biz Kabe'yi buraya getiremesek de, maketini getirdik. Burada hacı adaylarımıza o heyecanı biraz olsun yaşatmak istedik. Daha zamanları var. Gerçekten şanslılar.

Önce Medine'ye gidiyorlar. Bu zamanı kutsal topraklara adapte olmak için harcayacaklar" dedi.

Hacı adaylarının hac sırasında olumsuzluk yaşamamaları için dikkat etmeleri gereken hususları açıklayan Öztürk, "Soğuk sudan, klimadan ve güneşten uzak durmalarını istiyoruz. Sağlıklarını düşünmelerini istiyoruz. Salgın hastalıklara karşı hacı adaylarımıza maske dağıttık. Orada maskesiz dolaşmamalarını istiyoruz. Her şeyin zevki sağlıkla oluyor, sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor. Bu nedenle sağlıklarına dikkat etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Adıyaman'da verilen kontenjan itibariyle tam bir kafilenin oluşmadığını sözlerine ekleyen Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim başkanlığımızda yapılan organizasyonda belirlediğimiz iki kafilemiz var. Bunlardan birincisi Şanlıurfa'dan 22 Ekim sabahı hareket edecekler. Adıyaman'a verilen kontenjan itibariyle tam oluşan bir kafile ekibimiz yok. Onun için Gaziantep ve Şanlıurfa ekipleriyle birlikte bir oluşturulacak kafileyle gidecekler."

HACI ADAYLARI MAKET KABE'DE TEMSİLİ TAVAF YAPTI
HACI ADAYLARI MAKET KABE'DE TEMSİLİ TAVAF YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2009 Pazar 13:19:00
Güncelleme :18 Ekim 2009 Pazar 14:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?