1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hakaretçi patrona isyan

Adıyaman'da bir tekstil fabrikasında çalışan kadın işçiler, patronları tarafından sürekli hakarete maruz kaldıkları ve yıllardır sigortasız çalıştırıldıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında çalışan bayan işçiler, sigortasız çalıştırıldıklarını ve patronları tarafından sürekli hakarete maruz kaldıklarını ileri sürerek, iş bırakma eylemi yaptı. Sanayi bölgesi önünde toplanarak sloganlar eşliğinde yürüyen işçiler, sigortasız çalıştıkları için sigorta denetimleri sırasında klima odalarına kapatıldıklarını iddia ettiler. Her konuda mağdur edildiklerini dile getiren işçiler, patronlarının özür dilemesini talep ettiler.

Eylemde konuşan bir bayan işçi, asgari ücret alamadıkları gibi izinlerini de kullanamadıklarını belirterek, "Aylıklarımız gecikmeli ödeniyor. Bayanlara ağır kelimeler konuşuldu. Patronumuz tarafından ağza alınmayacak kelimeler konuşuldu. Bayan işçilerin tamamı işi bıraktı. Asgari ücret almıyoruz ama asgari ücret alıyoruz gibi bize imza attırıyorlar. Artık yetkililer sesimizi duysunlar. Mağdur olmak ve sömürülmek istenmiyoruz. Sigortadan denetim ekipleri geldi, bizi klima odasına kilitlediler" dedi.

Eylemcilere, 2007 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde çalışırken işten çıkartılınca direniş gösteren işçiler de destek verdi. Eylemin ardından fabrika sahibi işçilerden özür dilerken, maaş ve sigorta konusunda da anlaşmaya varıldığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 15:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?