7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Halk oyunları yarışması yapıldı

ADIYAMAN'DA HALKOYUNLARI YARIŞMASI YAPILDI

Adıyaman'da küçükler, gençler, yıldızlar ve yaygın eğitim kurumları arasında yapılan halkoyunları yarışmalarında ekipler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmaya stilize dalda 5, geleneksel dalda ise 21 ekip katıldı.

Adıyaman Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen halkoyunları yarışması minikler, yıldızlar, gençler ve yaygın eğitim kurumları kategorilerinde, stilize ve geleneksel dalda düzenlendi. Adıyaman yöresine ait oyunların sergilendiği yarışmayı çok sayıda vatandaş izledi. Halkoyunları ekiplerinde bulunan öğrencilerin aileleri çocuklarına alkışlarla tempo tutarak destek olurken, anne ve babalar oyun esnasında çocuklarının fotoğraflarını çekebilmek için birbirleriyle yarıştı. Yarışmada yer alan çocukları kadar heyecanlı oldukları gözlenen aileler, çocuklarını kameralara kaydedebilmek için yoğun çaba sarf etti.

Yarışmada stilize dalda küçükler kategorisinde Biraralık İlköğretim Okulu, gençler kategorisinde Merkez Anadolu Lisesi, Rekabet Kurumu Lisesi, yıldızlar kategorisinde Osmangazi İlköğretim Okulu, yaygın eğitim kurumlarında ise Besni Halkı Eğitim Merkezi mücadele etti. Geleneksel dalda da küçükler kategorisinde; Biraralık İlköğretim Okulu, Tutu Merkez İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Kahta Cumhuriyet YİBO, Besni Mustafa Baba İlköğretim Okulu, Orhangazi İlköğretim Okulu, İMKB İlköğretim Okulu ve Özel Hacı Ömer Taşar İkbal İlköğretim Okulu, gençler kategorisinde; Kahta Lisesi, Gölbaşı Lisesi, yıldızlar kategorisinde Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Kahta Cumhuriyet YİBO, Samsat Uzuntepe İlköğretim Okulu, Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, Besni Mustafa Baba İlköğretim Okulu, Tut Fatih İlköğretim Okulu, Birsen Esensoy İlköğretim Okulu, Orhangazi İlköğretim Okulu, Osmangazi İlköğretim Okulu, yaygın eğitim kurumları kategorisinde ise; Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi ile Merkez Halk Eğitim Merkezi yer aldı.

 

Yarışmada stilize dalda küçükler kategorisinde Biraralık İlköğretim Okulu, gençlerde Merkez Anadolu Lisesi, Rekabet Kurumu Lisesi, yıldızlarda Osmangazi İlköğretim Okulu ve yaygın eğitim kurumlarında Besni Halk Eğitim Merkezi ödüllerini alırken, geleneksel dalda küçükler kategorisinde birinci Yavuz Selim İlköğretim Okulu, ikinci Besni Mustafa Baba İlköğretim Okulu, üçüncü Biraralık İlköğretim Okulu, gençler kategorisinde Kahta Lisesi ve Gölbaşı Lisesi, yıldızlar kategorisinde birinci Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Besni Mustafa Baba İlköğretim Okulu, üçüncü Osmangazi İlköğretim Okulu, yaygın eğitim kurumlarında ise birinci Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi ikinci ise Merkez Halk Eğitim Merkezi oldu.

Yarışmada dereceye giren ekiplerin Osmaniye'de yapılacak olan bölge şampiyonasında Adıyaman'ı temsil edeceği öğrenildi.

ADIYAMAN'DA HALKOYUNLARI YARIŞMASI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 17:41:04
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 23:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?