1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Halk sokakta sabahladı

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 05.22’de merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremde şu ana kadar can ve mal kaybı yok. Ancak, depremle birlikte vatandaşlar sokaklara fırladı.

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 ve 3.2 büyüklüğündeki iki ayrı depremin Şanlıurfa'da hissedilmesiyle vatandaşlar sokaklara döküldü. Parklara akın eden Şanlıurfalılar geceyi dışarıda geçirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, saat 05.22'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Bir süre sonra aynı ilçede 3.2 büyüklüğünde ayrı bir deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Adıyaman merkez ve ilçeleri ile komşu illerinde de hissedildiği öğrenildi.
İlk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığı iki depremde, Şanlıurfalılar geceyi dışarıda geçirdi. Sahur sonrası hissedilen depremin hemen ardından parklara akın eden vatandaşlar, geceyi burada geçirdi. 

Ardı ardına meydana gelen depremi korku ile hissettiklerini ifade eden vatandaşlar, deprem anda korktuklarını ve kendilerini sokağa attıklarını söylediler.
Yetkililer, köyler ve mezralarda tarama yaptıklarını, şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı tespit etmediklerini belirterek, kontrollerin sürdüğünü kaydettiler.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 07:02:41
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 07:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail türkmen IP: 81.215.81.xxx Tarih : 4.09.2008 14:44:47

bir samsatlı olarak depremi duyduğumda çok üzüldüm ben dört senedir istanbulda çalışıyorum .samsatlı hemşerılerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum .devletimizi o güzelim ilçemizde hasar gören binalarımızın onarılması için yardıma bekliyoruz .ve burdan herkese iyi ramazanlar diliyorum .selamun aleykum .