3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Hasta ve hasta yakınları bir çatı altında buluştu

Adıyaman’da, Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAT) kuruldu. Sağlık sorunlarının yoğun yaşandığı Adıyaman’da kurulan Hayat Derneği’nin üyelerini gazeteci, sağlıkçı ve çeşitli meslek kuruluş üyeleri oluşturuyor.

 Sağlık Yusuf Babar’ın başkanlığa getirildiği dernekte gazeteci Murat Çeliker, Erdal Özkaynar, Zeki Dişkaya, Hamit Özpolat, Sağlık Memuru Bahattin Ertekin ve Muhtar Mustafa Karakaş, yönetim kurulunu oluşturdu.

Etkin ve nitelikli sağlık hizmetleri sunmak hedefiyle kurulan Hayat Derneği, hastanelerde devlet tarafından oluşturulan hasta hakları birimlerinin komisyon toplantılarına katılarak görev alabilecek. Adıyaman’da sağlık kuruluşları hakkında hasta ve yakınlarının görüşlerini alma üzere anketler düzenleyecek olan Hayat Derneği, sonuçları yetkililere iletecek.

Hayat Derneği Başkanı Yusuf Babar, Adıyaman’da sağlık sorunlarının çok fazla olduğu ve kurdukları dernek vasıtasıyla sorunları gidermeye çalışacaklarını belirterek, "Bundan sonra sağlık kuruluşlarında yeterli hizmeti alamayan ve kimseye derdini anlatamayan vatandaşımızın başvuracağı bir dernek kurduk. Toplumumuzun haklarını bilmesi için çeşitli panel ve eğitim seminerleri vereceğiz. Hastanelerde anketler düzenleyecek, şikayet kutularını dikkate alacağız. Adıyaman’da Sosyal Sigortalar Hastanesi’nde bulunmayan şikayet kutusunun konulması ve hasta hakları biriminin kurulması için girişimlere başlayacağız. Tüm Adıyamanlılar 24 saat boyunca bizleri arayarak şikayet ve memnuniyetlerini aktarabilirler" diye konuştu.

Hayat Derneği üyelerinden gazeteci Erdal Özkaynar’ın, Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi, Murat Çeliker’in ise SSK ve Adıyaman Devlet Hastanesi’nden sorumlu olarak bu hastanelerin denetimlerini yapacağı bildirildi.

adıyaman
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 12:18:11
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?