1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hastaları sınıflıyorlar

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi yeni bir uygulama başlatarak, acil servise gelen hastaları sarı, yeşil, kırmızı ve siyah triyajlarla sınıflandırıyor.

Hastanenin acil servisine gelen hastaları yönlendiren ilk kayıt birimi hastaların sağlık durumuna göre renkli triyaj veriyor. Kayıt evraklarının üzerine yapıştırılan renkli triyajlara göre, hastaların öncelik sırası belirleniyor. Acil servislerde yaşanan hasta yoğunluğu esnasında hangi hastanın aciliyetinin olduğu ve karışıklık yaşanmasının önüne geçilmek için böyle bir uygulama başlatıldı. Türkiye'de ilk kez başlatılan bu uygulama ile birlikte hastalara renkli triyajlara göre müdahale edilecek. Acil servis sorumlusu Uzm.Dr. Devrim Taşkın, ilk kayıt biriminde görevli yardımcı sağlık personeline bu konuyla ilgi eğitim verildiğini belirterek, "İlk kayıtta bulunan arkadaşlara eğitim verilerek hastalıkların aciliyetleri öğretildi. Bunun yanında hasta gruplarını içeren bir listeleme yapıldı. İlk kayıta gelen hastaların evraklarının üzerine bu triyajlardan yapıştırılıyor. Acil servise muayeneye gelen hastanın evrakına bakarak doktor arkadaşlar hem daha rahat çalışıyor hem de hastalar arasında ki karışıklık gideriliyor" dedi.


Taşkın, "Yeşil renk, ayakta acil servise başvuran ve normal poliklinik hizmeti alacak olan ve acil müdahale gerektirmeyen hasta gruplarına, sarı renk fizik tedavi ve ortopedi içeren hasta gruplarına, kırmızı renk gerçek anlamda acil olan ve ambulansla hastaneye getirilen, hayatı tehlikesi olan hasta grubudur. Bu grupta olan hastalara ilk önce müdahale yapılıp sonra gruplandırılır. Diğer bir renk olan siyah ise, acil servise eks olarak gelen hasta gruplarıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?