1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hastane için yer bulundu

AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, yapılması düşünülen 400 yataklı devlet hastanesi için yer bulunduğunu ve buranın en kısa zamanda Sağlık Bakanlığı'na tahsis edileceğini açıkladı.

Ahmet Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nca Adıyaman'a yapımı planlanan 400 yataklı devlet hastanesi için arsa temini konusunda sonuca ulaşıldığını bildirdi. Aydın, "Mülkiyeti hazineye ait İçişleri Bakanlığı'na tahsisli Merkez İpekli Köyü Payamlı Düz Tarla yöresinde bulunan arsanın uygun olacağı tespit edilmiştir. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde yapılan yoğun çalışmalar neticesinde söz konusu arsanın 55 bin metrekarelik bir bölümünün ifraz edilerek hastane yapımı amacıyla kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı'na tahsisi hususunda İçişleri Bakanlığı'nın uygun görüşü de alınmış bulunmaktadır. Söz konusu arsanın devir işlemlerinin tamamlanması ve akabinde imarla ilgili işlerle birlikte hastanenin bir an önce yapımı için Adıyaman milletvekilleri olarak ciddi bir gayret içerisindeyiz. Böylelikle Adıyamanlı hemşehrilerimizin daha modern şartlarda sağlık hizmetlerinden faydalanması için yapılacak olan bu yeni 400 yataklı devlet hastanesiyle sağlık alanında Adıyaman'da bir büyük hamle daha atılmış olacaktır" dedi.

Aydın, AK Parti iktidarının sağlık, eğitim, sosyal hayat ve diğer tüm alanlarda faaliyetlerini en hızlı bir şekilde devam ettireceğinden vatandaşın şüphesinin olmamasını ve projelerin sıkı takipçisi olacaklarını kaydetti.

Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 19:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haci coşkun IP: 88.224.179.xxx Tarih : 21.06.2008 13:53:53

tüz araziya yapilacağina engebel veya karadağ tarafina engebeli arazı tüzltilerk işlenir hale getilebilr .düzarazide tarim amacli kulanilabilir.adiyamanda yanliş yer kurulmuş zaten hatayi sürdümeni bir anlami yok hatanin nersinde dönersen kardir derler atalarmiz