7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Hastane inşaatına rekor ödenek

ADIYAMAN'A CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ÖDENEĞİ HASTANE İLE GELDİ

İnşaatına başlanılan ve 2013 yılında bitirilecek olan 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin yapımı için ayrılan ödeneğin Cumhuriyet tarihi boyunca Adıyaman'a gönderilen büyük ödenek olduğu bildirildi.

Adıyaman Kahta karayolu üzerinde Emniyet Özel Harekat Şubesi'nin bulunduğu alanda inşaatı devam eden 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, İl Başkanı Yaşar Güleş, Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaygusuz ile birlikte inşaat alanını gezdi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Ahmet Aydın ve beraberindekiler, yapılan hizmetin çok büyük olduğuna dikkat çektiler. 2013 yılında bitirilmesi planlanan 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin 4 ana bloğunun 8'er katlı, diğer bölümlerin bodrum, zemin ve 2 kattan oluşacağı, 14 bin metrekare bina oturuma sahip olduğu ve 85 bin metrekare kapalı alana sahip olacağı öğrenildi. İçerisinde çeşitli sosyal donatılarının olacağı hastanenin ihale bedelinin 68 milyon TL olduğu,

donanımlarıyla birlikte bu bedelin 100 milyon TL'ye ulaşacağı bildirildi.

Ahmet Aydın, AK Parti hükümetinin her alanda olduğu gibi sağlık alanında güzel hizmetler yaptığını ve bunun en büyük göstergelerinden birisinin 400 Yataklı Devlet Hastanesi olduğuna işaret etti.

Ahmet Aydın, "Adıyaman'a her geldiğimde kentin değişen yüzünü görmek bana mutluluk veriyor. Adıyaman'ın sağlık alanında büyük sıkıntıları vardı. AK Parti hükümetiyle birlikte bu sıkıntıları gidermeye çalıştık. Adıyaman'dan çevre illere gerçekleştirilen hasta sevkleri son yıllarda azaldı fakat 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin yapılmasıyla birlikte bu tamamen ortadan kalkacak. Hastalarımızın yolda ölmemesi ve insanların yaşabilmesi için bu yatırım kentimiz için çok önemlidir. Burası eğitim ve araştırma

hastanelerinin şartlarına haiz bir hastane olacak. Sadece burada değil ilçelerde ve beldelerde de önemli sağlık hizmetleri yapılıyor. Bu hastanenin yapılmasıyla birlikte Türkiye'de ki sağlık ortalamasının üstüne çıkacağımızı ümit ediyorum. Burası Adıyaman'ın sağlık üssü olacak.Bir tek sağlık alanında değil, eğitimde, ulaşımda, adalette önemli gelişmeler kat ediyoruz. Bizden önce Adıyaman'ın yıllık ödeneği 10 milyon TL iken bu gün bu ödenek 15 kat fazladır. Adıyaman'a yaptığımız hizmetler dolayısıyla yüzümüz

ak bir şekilde geziyoruz" dedi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 2003 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm programı kapsamında Adıyaman'da önemli hizmetlerin yapıldığını, hekim sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirterek, sağlık hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanıldığını söyledi.

Taş, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımının 400 Yataklı Devlet Hastanesi olduğunun altını çizerek, buranın sosyal donatılarıyla birlikte güzel bir sağlık hizmeti sunacağını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş ise, sağlık alanında tarih yazıldığını dile getirerek, "Aklımıza gelmeyen hizmetler yapılıyor. Adıyaman'da 800 olan yatak sayısı projelerin bitirilmesiyle birlikte bin 800'e ulaşacak. Sağlıkta dışarıya bağımlı kalmayacağız. Şuan Adıyaman'da sağlık alanında yapımı devam eden 130 milyon TL'lik yatırım var" dedi.

Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin ise, Ak parti döneminde büyük hizmetlerin yapıldığını vurgulayarak sağlık yönünde sıkıntıların bu hastane ile giderileceğini ifade etti.

ADIYAMAN'A CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ÖDENEĞİ HASTANE İLE GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 15:45:05
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 18:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?