1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hastanenin büyük başarısı

ADIYAMAN DEVLET HASTANESİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI

Adıyaman Devlet Hastanesi tarafından ilk kez Perkütan Nefrolitotomi Ameliyatı (Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı) hasta uyutulmadan gerçekleştirildi.

Op. Dr. Ali Tutuş, yaptığı açıklamada, Türkiye'de sadece araştırma hastanelerinde ve birkaç devlet hastanesinde uygulanan kapalı böbrek taşı ameliyatının hastalar uyutulmadan gerçekleştirildiğini söyledi. Şuana kadar üç hastanın bu yöntemle Adıyaman Devlet Hastanesi'nde ameliyat edildiği belirtildi.

Op. Dr. Ali Tutuş, kapalı böbrek taşı ameliyatının genellikle genel anestezi ile yüz üstü yapıldığını belirterek, "Genel anestezi ile yapılan bu ameliyatlarda özellikle akciğer ve kalp problemi olan hastalarda ciddi sorun oluşturabilmektedir. Ayrıca genel anestezi ile hastaya pozisyon verilirken ekstremite ve boyun hareketleri kontrolü ortadan kalktığından kırık ve sinir hasarları ortaya çıkabilmektedir. Genel anestezi ile hasta uyandıktan sonra yaklaşık 5-6 saat kendine gelememektedir. Boğaz ağrısı, yutkunma güçlüğü, öksürük gibi şikayetler olabilmektedir" dedi.

Bu yöntemin hastaların il dışına sevkini önemli oranda etkileyeceğini kaydeden Tutuş, "Bu ameliyatın Adıyaman Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde yapılması, hasta sevklerini azaltacağı gibi bu sayede hastaların il dışı sevklerde mağduriyetlerini de azaltacaktır" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından bu yöntemle ameliyat edilen hastalardan İbrahim Taner ve Gazel Aydın servislerinde ziyaret edilerek, sağlık durumları ile ilgili bilgiler verildi.

ADIYAMAN DEVLET HASTANESİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:31:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 13:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?