6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Hastanenin kalitesi tescillendi

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne İSO 9001-2000 kalite tescil belgesi verildi. 

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi tarafından hasta ve hasta yakınlarına verdiği kaliteli hizmetlerini ISO 9001-200 belgeleriyle tescilledi. 

2 yıldan beri sürdürülen yeni hizmet anlayışının sonunda uluslar arası akredidasyonu bulunan bir kurumdan kalite belgesi alan 82.Yıl Devlet Hastanesi yöneticileri belgeyi almanın sevincini yaşıyor. 

Hastane Başhekimi Dr. Murtaza Yetiş, hastanede sağlık hizmetlerinin reel ekonomiden rantabl işletmecilik anlayışına, insan kaynaklarından gerçekçi hizmet politikalarına kadar bir dizi altyapı çalışmalarının desteğiyle yürütüldüğünü söyledi. Yetiş, ülke ekonomisinin önemli harcama kalemlerinden birini oluşturması nedeniyle sağlık hizmetinin gerçekçi, ölçülebilir ve tutarlı harcama yapılıp savurganlıktan uzak durularak gerekli hususlarda da tüm imkanların seferber edilmesi suretiyle ince bir denge üzerinde yürütülmesi gerektiğini anlattı. 

Murtaza Yetiş, bu temel anlayış üzerinde ve insanımızın her şeyin en güzeline layık olduğu bilinciyle hastane politikası, misyonu ve vizyonunu içeren, dünyanın gelişmiş ülkelerindeki sağlık hizmeti anlayışı referans alınarak oluşturdukları kalite politikasının ilk meyvesini verdiğini bildirdi. Yetiş, sözlerini şöyle tamamladı: "Böylece, uluslar arası nitelikte ve akredidasyonu bulunan bir kalite kurumunun yaptığı denetimler sonucu hastanemize ISO 9001-2000 kalite belgesi verilmesi kalitemizi tescilledi."
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 13:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?