6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Hastaneye yeni yoğun bakım ünitesi

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi, yeni doğan yoğun bakım ünitesi kurdu. Beş kuvöz ve beş bebek yatağı bulunan yoğun bakım ünitesinde aynı anda on bebek gözlem altında tutulabilecek.

Adıyaman Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Başkanı Yusuf Babar, 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne kurulan yeni doğan yoğun bakım ünitesini gezerek, yetkililere teşekkür etti. Babar, "Yeni doğan yoğun bakım ünitesi Adıyaman'da yıllardan beri eksikliğini hissettiğimiz bir hizmetti. Bu ünite sayesinde bebeklerimiz yolda hayatını kaybetmekten, hasta yakınları büyük bir sıkıntıdan kurtulacak. İl dışına sevkleri büyük bir oranda düşürecek olan ünitenin, Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne açılmasıyla birlikte il dışına sevkler tamamen duracaktır. Hasta ve hasta yakınları adına hastane yönetimini kutluyorum" dedi.

Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre 2. düzey bir ünite oluşturduklarını kaydeden Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Murtaza Yetiş, "Yeni doğan yoğun bakım ünitesi uzun süreden beri Adıyaman'ın bir problemiydi. 2. düzeyde olan yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 32 haftadan sonra doğan ve kilosu 1 kilogramın üstünde olan bebeklerin takibini yapabileceğiz. Üniteye Adıyaman'daki hastanelerde olmayan solunum vantilatörü ve spak cihazı yerleştirerek, solunum sıkıntısı olan ve solunum yetmezliği olan tüm bebekler tedavi edebileceğiz. Kurs görmüş personellerin görevlendirildiği ünitede, bebeklerin tıbbı bakımlarının yanında banyosu, cilt bakımı, doyurma ve alt değişimine işlemleri de yapılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 16:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?