1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hava ambulansıyla sevk

Adıyaman'da geçirdiği trafik kazasında boyun omurgası kırılan hasta, hava ambulansıyla Adıyaman'dan Diyarbakır'a sevk edildi.

Geçirdiği trafik kazasında boyun omurgasının kırılması sonucu 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sercan Arık, tedavi altına alındı. İlk müdahalesinin ardından hastane yetkilileri, hastanın Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi ünitesine sevk edilmesi için harekete geçti. Karayoluyla Diyarbakır'a götürülmesi sırasında hastanın boynundaki kırığın daha da büyüyebileceği ve solunum yetersizliği çekebileceği düşünülerek, Diyarbakır'dan hava ambulansı talep edildi. Sadece Diyarbakır'da bulunan hava ambulansı talep üzerine Adıyaman'a hareket etti.

82. Yıl Devlet Hastanesi'nde bulunan yaralı, ambulansa Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'ne götürüldü. Hava ambulansına taşınan hasta, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman'da ilk kez hava ambulansı kullanıldığını ve bundan sonrada ihtiyaç duyulduğunda hava ambulansını talep edeceklerini kaydetti.

Taş, "82. Yıl Devlet Hastanesi'nde gözlem altında bulunan bir hastamıza doktorlarımız sevk kararı verildi. Karayolu ile nakli sıkıntı olacağından, Diyarbakır bölge ile irtibata geçildi ve hava ambulansı tahsis edildi. Hava ambulansıyla daha rahat bir şekilde sevkini gerçekleştireceğiz. 2009 yılında hizmete giren hava ambulansının Adıyaman'da ilk kez kullanıyoruz" dedi.
Sercan Arık'ın amcası Hasan Arık ise, yeğeninin trafik kazası geçirdiğini ve boynunda sorun nedeniyle hava ambulansına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?