3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Hava kirliliği insan sağlığını tehdit ediyor

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, Adıyaman’ın 1. derece hava kirliliği tehdidiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından illerde yapılan hava kirliliği araştırmalarına göre; Türkiye’de 15 il 1. derece 1. grup, 26 il 1. derece 1. grup, 18 il 1. derece ve diğerleri ise 1. derece iller arasında yer alıyor. Araştırmalar sonunda, Adıyaman’ın 1. derece 2. grup iller arasında yer aldığı ortaya çıktı. Coğrafi ve topografik yapısı itibariyle hava sirkülasyonunun olmadığı Adıyaman merkezde bacalardan çıkan dumanlar şehrin üzerinde kalıyor. Ev ve işyerlerinde yakılan kömürlerden çıkan dumanlar nedeniyle Adıyaman’da keskin bir koku hüküm sürüyor.

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, hava kirliliği ölçüm cihazının kurulma aşamasında olduğunu belirterek, "Mahalli Çevre Kurulu hava kirliliğinin azaltılması için önlemler alıyor. Özellikle açıktan kömür satılmaması ve torbalarda satılan kömürlerin menşeinin bulunması gerekiyor. Jandarma, Zabıta, Çevre ve Orman Müdürlüğü personeli denetimleri daha da arttırdı. Adıyaman’da hava kirliliğinin önlenmesi için tedbirlerin sürekli ve sık yapılması gerekiyor" dedi.
Dindar ayrıca, Bakanlık tarafından gönderilen hava kirliliği ölçüm cihazının Adıyaman Meteoroloji Müdürlüğü bahçesine kurulacağını kaydetti.

Adıyaman
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?