7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Havalar ısındı damdan düşen düşene

YAZ AYLARINDA DAMDAN DÜŞMELER ARTTI

Yaz aylarıyla birlikte dışarıda yatan ve günlerinin büyük bir bölümünü ev dışında geçiren vatandaşların dikkatsizliği sonucu, yüksekten düşmelerde önemli oranda artış yaşandı.

Sıcak havalarda ikamet içersinde bunalan vatandaşlar kendilerini dışarı atıyor. Hava sıcaklığı nedeniyle günlerinin büyük kısmını dışarıda geçiren vatandaşların dikkatsizlikleri, pahalıya mal oluyor. Adıyaman'da ki sağlık kuruluşlarına dam ve balkon gibi yerlerden son bir ay içersinde düşen kişi sayısının 228 olduğu öğrenildi.

Yetkililerin sürekli uyarmasına rağmen artışın yaşandığı düşmelerde çok sayıda kişinin vücudunda kırıklar meydana geldi.

Adıyaman Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, damdan düşme hadiselerinin yaz mevsiminde yoğunlaştığını belirterek, "Damdan düşerek hastaneye başvuranların büyük bölümünde beyin travmaları, kol ve bacak kırılmaları görülüyor. Vatandaşlarımızın gece yatarken daha dikkatli olmaları ve düşme olasılığı olan yerlerde yatmamaları gerekiyor. Özellikle çocuklar ve gençler gece her hangi bir sebeple uykudan kalktıklarında, dengelerini kaybedip düşüyorlar. Uyku sersemliğiyle bu tür hadiseler çok oluyor" dedi.

YAZ AYLARINDA DAMDAN DÜŞMELER ARTTI
YAZ AYLARINDA DAMDAN DÜŞMELER ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 16:12:01
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 16:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?