7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

HAYAD 'tam gün'ü destekliyor çünkü...

ANADOLU HASTA VE HASTA YAKINI HAKLARI DERNEĞİ'NDEN 'TAM GÜN YASASI'NA DESTEK

Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar, meclise gelen ve kanunlaşması beklenen tam gün yasasına tam destek verdiklerini açıkladı.

Anadolu HAYAD Genel Başkanı Yusuf Babar, bugüne kadar hem kamuda hem özelde çalışan hekimlerin çıkacak bu tam gün yasası ile sadece ya devlette ya da özelde çalışabileceklerini kaydetti.

Yusuf Babar, hekimlerin yalnızca bir tarafı tercih edebileceklerini için hizmeti alan taraf olarak yasaya destek verdiklerini açıkladı.

Hasta ve hasta yakınlarının hükümetin bu tasarısını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Babar, "Kamu ve özel olmak iki tarafta çalışan hekimlerin hastalarına yeterli özeni göstermiyorlardı. Buda hasta ve hasta yakınlarının hekimlerin yeterli zamanı ayırmadıklarını düşünmelerine, hasta ve hasta yakınları hekimlerin sekreterleri tarafından veya hasta yönlendiricileri tarafından verilen kartvizitlerle birlikte özellere yönlendirilmekteydiler. Günlük maksimum 25-30 hasta bakabileceklerini söyleyen hekimlerimizin günde 150-200 hastaya çıktığını görüyoruz. Öğle mesaisi gelmeden hastalara yeterli zamanı ayırmayarak yorgunluklarını kendi özellerinde hasta bakarak atıyorlar. Özelde para alarak muayene edilen hastalarının tahlil ve tetkiklerini devlet hastanelerinde yaptırmakta, devletin ameliyathanesini kullanmakta, devletin personelini kullanmakta, devletin malzemesini kullanmaktadır. Bu ne kadar etik bir davranıştır? Hasta ve hasta yakınları özel veya kamu arasında tercihi kendisi yapacak. Doktor ise kamu ve özel arasında koşuşturmaktan yorulmayacak. Anadolu HAYAD olarak bu yasanın meclisten geçerek yasallaşmasını istiyoruz. Bu yasaya tam destek veriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 16:32:02
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 23:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?