6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Hayat onlar için çok zor

Adıyaman'da, eşi kanser olan 6 çocuk annesi kadın ve ailesi, komşularının yaptığı yardım ve desteklerle hayatını sürdürüyor.

Adıyaman'ın Musalla Mahallesi'nde, bağırsak kanseri olduğu için yatağa mahkum olan 16 yıllık eşi Mehmet Öztürk (55) ve 6 çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi veren Ümmühan Erol, zor günler geçiriyor. Erol'un dini nikahlı eşi Öztürk, 3 yıldan beri kanser nedeniyle tedavi görürken, bir yıldan beri de yatağa mahkum yaşıyor. Anne Ümmühan Erol; 13 yaşındaki Esra, 12 yaşındaki Eda, 11 yaşındaki Nazar, 5 yaşındaki Rukiye, 3 yaşındaki Melike ve 2 yaşındaki Muhammet ile yatalak olan eşine bakıyor.

Devlet tarafından aileye kömür yardımı yapılırken, evde bakım ücreti de ödeniyor. Aile, her ay 250 TL ev kirası veriyor. Erol, karnını doyuramadığı için çocuklarının çoğu kez aç olarak okula gitmek zorunda kaldığını ifade etti.

Daha önceden Samsat'ın bir köyünde çiftçilik yaparak yaşamlarını sürdürdüklerini, fakat eşinin hastalığından dolayı Adıyaman'a geldiklerini belirten Erol, komşuların yardımlarıyla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyled  

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe 15:48:23
Güncelleme :28 Şubat 2013 Perşembe 15:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?