3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

'haydi kadınlar okula' kampanyası başlıyor

Valisi Hikmet Tan’ın eşi Sevdeğer Tan, Ramazan Bayramı sonrasında okuma-yazma bilmeyen bayanlara "Haydi Kadınlar Okula" kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan’ın eşi Sevdeğer Tan, Mimar Sinan ve Orhangazi İlköğretim Okullarında yeni bir kampanyanın müjdesini verdi. Sevdeğer Tan, kampanyayı bayramdan sonra başlatacaklarını belirterek, "Bu çalışma daha çok hanımlara yönelik yapılan bir çalışmadır.

Daha önce çocuklar için yapılan "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının yerine "Haydi Hanımlar Okula" kampanyası başlatacağız. Bu kampanya ile hanımlar iki ay gibi kısa sürede okuma-yazma öğrenecekler. Şu anda kadınlardan bir grup oluşturduk ve bu grup ile 3 çalışmamız olacak. Bunlardan biri ’Haydi Hanımlar Okula’, ikincisi ’Nikahsızlara Resmi Nikah’ ve üçüncüsü de ’Yapabileceğin Kadar Değil, Bakabileceğin Kadar Çocuk Yap’ kampanyası olacak. Sosyal hizmet uzmanı, doktor, avukat, rehber öğretmen ve din görevlisinden oluşan bir ekip ile hanımları aydınlatacağız. Hukuki haklarını sağlık ile ilgili sorunlarını okuma-yazmanın ne kadar önemli olduğunu anlatacağız" dedi.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan ise, eşinin böyle etkinlikleri sık sık yaptığını belirterek Valilik olarak da kendilerine destek olacağını söyledi.

adıyaman
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 10:56:31
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?