6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Haydi kızlar liseye

OKULLAR VE PANSİYONLARIN SAYISI HIZLA ARTIYOR

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, kız çocuklarının liseyi okuması için çalışmalar başlatıldığını kaydetti.

Kız çocukların okutulmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması için çalışma başlatıldığını kaydeden Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, okul sayısının arttırıldığına işaret etti. Bu yıl il merkezinde ikinci kız meslek lisesinin açılışını yapan Milli Eğitim Müdürlüğü Kahta da Sağlık Meslek Lisesi açtı. Merkez Organize Sanayi Bölgesinde yapılan 300 öğrenci kapasiteli Endüstri Meslek Lisesinin Tekstil-Konfeksiyon bölümüne de önemli oranda kız öğrenci alınarak okullaşma oranında artışa katkı sağlanacak.

Hasan Alaköse, "Türkiye genelinde sürdürülmekte olan kız çocuklarının daha fazla okullaştırılması çalışmaları çerçevesinde ilimizde de kız çocuklarımızın ilköğretimden sonra ortaöğrenimlerine devam etmeleri için önemli tedbirler alındı. Bu amaçla özellikle kırsalda bulunan kız çocuklarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere pansiyon kapasitesi önemli ölçüde artırıldı" dedi.

Alaköse "Adıyaman'da kız çocuklarının ortaöğrenimlere devamını sağlamak amacıyla önemli tedbirler almış bulunmaktayız. Özellikle kırsaldan il ve ilçe merkezlerine gelerek ortaöğrenimlerine devam etmek isteyen kız öğrencilerimizin barınma sıkıntısı çekmemeleri için gerekli olan pansiyon yatak kapasitesi artırılmış bulunmaktadır. Son 2 yılda yapılan pansiyonlarımızın toplam kapasitesi bin 50'ye ulaşmıştır. Bu yıl ilimizde kız öğrencilerimizin ortaöğrenimlerine devam ederken barınma sorunu yaşamamaları için gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız.

Önümüzdeki 2010 - 2011 eğitim-öğretim dönemine yetişmek üzere devam eden 4 pansiyon tamamlandığında son üç yılda 2 bin 14 öğrenci kapasitesine erişilmiş olacaktır. Artık kız öğrencilerimizin 8 yıllık ilköğretim sürecini yeterli bulmayarak ortaöğrenimlerine devam etmelerini istiyoruz. Daha iyi bir gelecek için eğitim şart. Şimdi lise okumanın tam zamanıdır. Özellikle mevsimsel iş koşullarının da etkisiyle kız çocuklarının önemli bir bölümünün liselere devam edemedikleri bilinmektedir. Ayrıca kız çocuklarının eğitilmesine karşı olunması da önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Maalesef az da olsa hala böyle aileler var. Ama bizim ana hedefimiz, ilköğretimi bitiren bütün kızlarımızın, liselere, meslek liselerine, arzu ettikleri liselere kaydolmalarını sağlamaktır. Kız çocuklarımızın ekonomik sebeplerle okuyamadıkları da bilinmektedir. Bu durumdaki öğrencilerimize vakıflarımızdan katkı sağlamak mümkündür. Ortaöğrenimlerine devam etmek isteyen kız çocuklarımızın okumalarına engel teşkil edecek herhangi bir sorunumuz yok" şeklinde konuştu.

OKULLAR VE PANSİYONLARIN SAYISI HIZLA ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 15:55:03
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 12:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
antalyadan IP: 85.99.157.xxx Tarih : 1.09.2010 00:11:01

sn alaköse insanların kafasını bulandırmayın adıyamanda okumayan varmı sanki kız çocuklarını okutmuyorlar gibi yazmışsınız adıyamanda herkes okuyor ama siz kız erkek ayırmak için yapıyorsunuz adıyaman sahipsiz gariban bir il  okumayanda parası olmadıgı için okuyamıyor bunu sende çok iyi biliyorsun ama illa kız erkek ayıracaksınızya ama başaracaksınız öylede görünüyo haydi  hayırlı işler