6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Hazır giyim sektörü masaya yatırıldı

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ VE YÖNETİCİLER İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Ürün ve sektörün ileri gelenleri, yetkililerle hazır giyim sektörü üzerine istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Belediye meclisi salonunda gerçekleşen istişare toplantısına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, ATEKS Başkanı İsmet Açıkgöz, Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Sait Uluçay, Organize Sanayi Bölge Müdürü Yüksel Önal, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Ürün ile federasyonun yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Adıyaman'ın 1996 yılından buyana hazır giyim sektöründe tecrübeli ve gerekli bilgiye, alt yapıya sahip olduğunu belirten Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Ürün, "Kentte deneyimli sektörel işgücü var. Bir süre önce sektörle ilgili büyükşehirlerde maliyet oldukça yükselirken, başta Adıyaman olmak üzere Anadolu'nun birçok kentinde düştü. Bu nedenle bir kısım üretici burada iş sahası açtı. Adıyaman hazır giyimde üretim merkezi olmalı. Bu konuda altyapının müsait olduğunu gördüm.

Federasyon olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ayrıca Ağustos ayında Nemrut Dağı'nda bir görsel şölen düzenlemeyi ve sektörü buraya davet etmeyi düşünüyoruz. Adıyaman'ın adını hem Türkiye'ye hem de yurt dışına duyurmaya gayret edeceğiz. Bu şekilde yatırımcıların daha çok buraya geleceği kanısındayız. Adıyaman'ın teşvik paketiyle ilgili 3. bölgeden 4. bölge statüsüne alınması için Ankara'da bazı girişimlerde bulunmayı düşünüyoruz" dedi.

Toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrasında Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tarafından Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Ürün'e, Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk'e, Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Bahri Özdinç'e, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Reşat Gülen'e, Merter İşadamları Derneği Başkanı Ercan Tan'a, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Genel Sekreteri Deniz Aybar'a ve Denizli Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Bal'a plaket takdim etti.

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ VE YÖNETİCİLER İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 18:18:04
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 23:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?