1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hemşireler Haftası açıklaması

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, hemşireler haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Hemşirelerin zor şartlar altında fedakarlıklar içerisinde çalıştıklarını dile getiren Sever, "Türkiye'nin her köşesinde hizmet veren hemşire arkadaşlarımız lojman, kreş gibi sosyal sorunların yanı sıra malzeme eksikliği, fiziki mekan yetersizliği gibi çalışma ortamlarında karşılaştıkları olumsuzluklara rağmen görevlerini başarı ile devam ettirmektedirler. Hemşirelerimiz yoksulluk sınırının altındaki maaşlarla geçinmek için uğraşmaktadırlar. Bir kısmı vekil ebe-hemşire gibi istihdam modelleri ile düşük ücretlere mahkum edilmişlerdir.

Sözleşmeli olarak istihdam edilen binlerce hemşire arkadaşımızda birçok özlük hakkından mahrum bırakılmışlardır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizde görev yapan yaklaşık 100 bin hemşiremize artık hak ettikleri değer verilmelidir. Mali ve sosyal hakları ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar çözülmelidir. Türkiye'deki hemşire eksikliği giderilmeli, hemşirelerimiz birkaç işe aynı anda koşturmak zorunda bırakılmamalıdırlar. Hemşirelerimizin görev ve yetki sorumlulukları belirlenmeli, yoğun çalışma tempoları hafifletilmelidir" dedi.

Sorunların çözümü için hemşireler haftasının bir umut olduğunu kaydeden Sever, Türk Sağlık-Sen olarak her zaman hemşirelerimizin yanında olacaklarını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?