1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hemşireler kutlama değil çözüm istiyor

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, Hemşireler Haftası nedeniyle yaptı basın açıklamasında, hemşirelerin sıkıntılar içersinde görevlerini yürüttüğünü kaydetti.

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, hemen her gün bir hastanede sözlü veya fiili şiddete uğrayan, Türkiye'nin en ücra köşelerinde lojman, kreş sıkıntısı çeken ve çalışma ortamında karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen hemşirelere gereken değerin verilmediğini vurguladı.

Sever, şunları söyledi: "Olumsuz çalışma koşullarının yanında, özellikle bazı reklamlarda maalesef hemşirelerimiz rencide edilmiştir. Anadolu'nun her bir köşesinde bin bir zorlukla görev yapan hemşirelerimizin sıkıntılarından haberdar olmayanlar, reklamlarla, karikatürlerle ve yazılarla insanların zihinlerinde yanlış ve yakışıksız bir hemşire imajı çizmektedirler. Türk Sağlık-Sen olarak herkesi biraz empati yapmaya çağırıyor, hemşirelerimizi rencide eden yayınlara bir an önce son verilmesini istiyor ve herkesin işini yaparken daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."

Hemşire sayısının azlığına dikkat çeken Sever, "Bir hemşireye 763 kişinin düştüğü ülkemizde gecesini gündüzüne katarak, sağlık hizmeti vermeye çalışan, hemşirelerimizin bu hizmetlerinin karşılığı artık verilmeli, mali ve sosyal haklarında gerekli iyileştirmeler bir an önce yapılmalıdır. Türkiye'deki hemşire eksikliği giderilmeli, hemşirelerimiz birkaç işe aynı anda koşturmak zorunda bırakılmamalıdırlar.

Umarız Hemşireler Haftasında yetkililer klasik kutlama mesajları yerine hemşirelerimizin sorunlarını çözmeye yönelik bir adım atarlarda, hayırlı bir iş yapmış olurlar. Türkiye'nin dört bir yanında bu kutsal hizmeti, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özverili bir şekilde yürüten hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyor, yaşamlarında başarı ve mutlulukların onlarla olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?