1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hepsi paşalar gibi oldu

Adıyaman Valiliği, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde, 82. Yıl Devlet Hastanesi ve Rehberlik Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla Sevgi Çocuk Yuvası ve 82. Yıl Rehabilitasyon merkezinde kalan 9 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi.

Hisar Salonda düzenlenen şölene Vali Vekili Aydın Börü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, kurum müdürleri, gönüllü anneler ve vatandaşlar katıldı. Sünnet olan 9 çocuk için düzenlenen gece eğlenen katılımcılar, çocuklarla renkli anlar yaşadı. Katılımcılar, çevresindekilere gülücükler saçarak sünnet olan çocukları hediye yağmuruna tuttu. Sünnet olan çocuklarının kirveliğini Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdulkerim Işık ve 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Murtaza Yetiş yaptı. Kirvelere Vali Vekili Aydın Börü tarafından teşekkür belgesi verildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, çocukların 3 ekip halinde tecrübeli doktorlar tarafından sünnet olduğunu dile getirerek, "İnsan, doğası gereği toplumsal bir varlıktır. Yalnız yaşaması mümkün değildir. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışma ile insanlar yardımlaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenirler. Dayanışma sayesinde insanlar daha çabuk ve daha çok iş yaparlar. Bu vesileyle kuruluşumuzda koruma altında bulunan çocuklarımızın, psiko-sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, yaşamlarını anlamlı ve dinamik kılmak, fiziksel, zihinsel sağlıklarının korunmasına yardımcı olmak, aralarında ki dostluk bağlarını kuvvetlendirmek, çocuk ve gençlerimizin birbirlerine, kuruluşa ve topluma uyumlarını sağlamak, kuruluşlarımızı çevreye tanıtmak amacıyla sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesi kapsamında Sevgi Çocuk Yuvası ve 82. Yıl Rehabilitasyon merkezinde bulunan 9 çocuğumuzun sünnetlerinin yaptırılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede çocuklarımızı sünnet ettirdik. Oluşturduğumuz sünnet şöleni komisyonunca her şey düşünülmüş olup bir sünnet merasiminde yapılan ne varsa bunların hepsi hatta fazlasını yapmaya çalıştık. Çocuklarımız için her zaman en iyisini düşünüyor ve uyguluyoruz. Sünnet şölenine katkı sağlayan ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İnsan hayatında önemli günlerin olduğunu dile getiren Vali Vekili Aydın Börü, sünnetin erkekler için önemli günlerden bir tanesi olduğunu hatırlattı. Bu önemli günü birlikte yaşayabilmenin sevincini yaşadıklarını belirten Börü, "Coşkulu bir şekilde kültürümüzü yaşadığımız için mutluyum" diye konuştu.
CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ise, böyle bir törene ilk kez katıldığını, kendisinin de böyle bir törenle sünnet olduğunu vurgulayarak, sünnet olan çocukları kutladı.

Harfane ekibinin seslendirdiği türkülerle ve sergilediği halk oyunlarıyla renk kattığı gece çocuklara geceye katılamayan Vali Ramazan Sodan çeyrek altın hediye etti. Rektör Gündüz'ün üniversite adına bin TL'lik çek verdiği ve çocukların giyimini üstlendiği gecede, gönüllü anneler kol saati takarken, çocuklara altın, bisiklet, oyuncak ve çanta gibi çeşitli hediyeler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 12:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?