1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hevşeri suyu geliyor

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Havşeri İçme Suyu Projesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve kente su verileceğini söyledi.;

Büyükaslan, iş sahasına giderek çalışmaları yerinde inceledi. İhaleyi alan firma yetkilisi Cemal Gürsu, kendilerini ziyaret eden Başkan Necip Büyükaslan'a çalışmalar hakkında bilgi vererek, projenin bir an önce tamamlanması için gayret sarf ettiklerini söyledi. İlk borunun döşendiği alanda kurbanlar kesilerek dua edildi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Havşeri Suyu'nun getirilmesi için önemli girişimlerde bulunulduğunu ve mutlu sona ulaştıklarını belirterek, "Allah'a hamdolsun, zor olan ve de getirilmesi hayal olan bir projenin gerçekleşmesine önayak olduk. Bu bizi oldukça mutlu etti. Projemiz şu anda adım adım gerçekleşiyor. Bu kapsamda ihaleyi alan yetkili firma tarafından bir taraftan su deposu yapılırken, diğer taraftan şebeke boruları döşeniyor. 15 bin tonluk depomuzun yüzde 75'i tamamlandı. Kalan yüzde 25'i de Nisan ayının sonuna kadar bitecek ve bize teslim edilecek. Boru döşemesi depodan kaynağa doğru yapılıyor. Döşemenin yapıldığı güzergahta sert kayalar var. Bu kayalar patlatılarak zemin hazırlığı yapılıyor. İlk borunun kaynak işlemleri şimdi yapıldı. Ayrıca proje nedeniyle Rezip ile Koçali Köyleri arasında 700 metre uzunluğunda bir tünelimiz var. Tünelin Adıyaman tarafına bakan tarafta ise yarından itibaren borular döşenecek. Çalışmalar yoğun bir şekilde yürütülüyor. Havşeri Suyu bu yılın sonunda şehrimize akacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?