6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Heyelan korkusuyla çadırda yaşam

Gerger ilçesine bağlı Cevizpınar köyünde, heyelan tehlikesi olduğu için evlerini boşaltan köylüler çadırlarda yaşıyor. 

Doğu Anadolu Fay hattında bulunan Cevizpınar köyünde meydana gelebilecek muhtemel bir depremin heyelanı tetikleme tehlikesine karşın köyde yaşayan vatandaşlara Adıyaman Valiliği tarafından deprem çadırları dağıtıldı. Köyde bulunan 43 aile heyelan korkusu yüzünden evlerinden çıkarak çadırlarda yaşamaya başladı. 

Gerger ilçesine bağlı Cevizpınar köyüne giden Vali Halil Işık, çadırda yaşayan köylülerle görüştü. Çadırları inceleyen ve köylülerle sohbet eden Vali Işık, muhtemel bir heyelanda can kaybı olmaması için yerleşim biriminin başka bir yere taşınacağını dile getirdi. 

Köylü kadınlar korkularından uyuyamadıklarını ifade ederken Vali Halil Işık, çadırların geçici tedbir olduğunu dile getirdi. 

Işık, "Cevizpınar'da yaşayan köylü vatandaşlarımızı buradan başka bir yere taşıyacak ve yeni binalar yapacağız. Buranın yerleşim biriminde heyelan tehlikesi olduğu buraya yapmamız uygun görülmüyor. Geçici olarak bu çadırları gönderdik. Buranın fay hattı üzerinde bulunması, sıkça sarsıntılar meydana gelmesi nedeniyle heyelan tehlikesini tetiklememesi için bu tedbiri aldık" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 15:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?