6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Heykeltıraşlar heykellere hayran kaldı

Adıyaman'a gelen yerli ve yabancı heykeltıraşlar 2 Bin 206 metre yükseklikteki devasa heykellere hayran kaldı.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumuna katılan heykeltıraşlar, 2. sanat günleri kapsamındaki 'Kommagene'den Günümüze Heykel Sanatı' paneli için geldikleri Adıyaman'da müzeyi ziyaret ettikten sonra Nemrut Dağı'na gittiler.

Yaklaşık 30 kişiden oluşan grup Nemrut Dağı'nın zirvesinde bulunan devasa heykelleri görünce hayranlıklarını gizleyemedi. Antik döneme ait olan devasa heykelleri dikkatlice inceleyen heykeltıraşlar, heykellerle bol bol resim çektirdi.

Alman asıllı Heykel sanatçısı Uli Mueller, daha önceden resimlerde gördüğü ve hayran kaldığı heykelleri yerinde görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydederek, "Son derece etkileyici olan devasa heykelleri daha önceden fotoğraflarda görmüştüm. Fakat şimdi o heykellere dokunabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Antik dönemde yapılan bu heykellerin sanatsal değeri ölçülemez" dedi.

Heykeltıraşlar daha sonra Arsemia ören yeri, Eski Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü ve Karakuş tepesi'ni gezdikten sonra Adıyaman'a döndü. Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda düzenlenecek olan 'Kommagene'den Günümüze Heykel Sanatı' adlı panele katılacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 14:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?