6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Hileli tartıyla müşteriyi kandırıyorlardı

GRAMAJI DÜŞÜK KİLOLARLA MÜŞTERİYİ KANDIRIYORLARDI

Adıyaman Belediyesi Ölçü ve Ayar Servisi personelleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin işbirliği ile yaptığı denetimler sonucunda 5 adet gramajı düşük kilo ile 2 adet ölçü aletine el konuldu.

Zabıta Müdürü Orhan Şahin'in de eşlik ettiği, gezici Pazar esnaflarına yönelik yapılan denetimde birçok esnafın, vatandaşı kandırdığı tespit edildi. Pazar alanında esnafların kilo ve ölçülerini denetleyen ekipler, birçok esnafın standartlara uygun çalışmadığını ortaya çıkardı. Denetimler sonucunda gramajı düşük 5 adet kilo ve 2 adet ölçü aletine el konulurken, halkı kandıran esnaflar hakkında rapor tutularak, yasal işlem yapıldı.

Pazarda yaşanan hak ihlallerine göz açtırmadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan,"Denetimlerimizi düzenli bir şekilde yapıyoruz. Belediye olarak hatalı terazi kullanılarak haksız kazanç elde edilmesine kesinlikle fırsat vermiyoruz. Ayrıca esnaflarımızın cezai duruma düşmemeleri için terazilerini belediyemiz ölçü ve ayar servisine getirerek muayene etmeleri gerekmektedir. Halkımız da haksız kazanca sebebiyet verilen durumlarda, eksik gramaj ya da hijyen şartlarına uymayan işyerleri tespitlerinde hassasiyet gösterip, şikayette bulunsunlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 18:10:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 20:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?