7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Hollandalı genç kız Müslüman oldu

HOLLANDA UYRUKLU GENÇ KIZ MÜSLÜMAN OLDU

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, bir Türk genci seven Hollanda uyruklu genç kız Müslüman oldu.

Hollandalı Savannah Carrilho ile Mehmet Zengi'nin aşkı, Hollandalı bayanın din değiştirmesine neden oldu. Besni İlçe Müftülüğü tarafından yapılan ihtida (din değiştirme) töreniyle Hollanda uyruklu Savannah Carrilho (18), kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Okunan duaların ardından İlçe Müftüsü Musa Çiftçi, ihtida belgesini takdim etti.

İlçe Müftüsü Musa Çiftçi, Hollanda uyruklu Savannah Carrilho'nun İslam diniyle şereflenme heyecanını yaşadıklarını belirtti ve Ramazan ayında böylesi bir güzelliğe şahit oldukları için Cenabı Allah'a ne kadar şükredilse az olduğunu kaydetti. Çiftçi, "Savannah Carrilho isimli Hollanda uyruklu hanımefendi yazları Antalya'ya tatile geliyor. Besni'ye bağlı Kızılpınar Köyündeki hemşehrimiz Mehmet Zengi de turizm aylarında Antalya'ya çalışmaya gidiyor ve bu ikisi orada tanışıyorlar. Yaklaşık olarak 2 yıldan

beri görüşüyorlar. Savannah Carrilho da bu sırada İslamiyet'le ilgili araştırmalar yapmış ve Müslüman olmaya karar vermiş. Bizde gerekli işlemleri yaptık. Kelime-i şehadet getirdi ve ihtida belgesini verdik. Kendisi Hollanda'da hukuk öğrencisidir. Mehmet Zengi ile hayatını birleştirecekler. Ramazan ayında bu kardeşimizin kurtuluşa ermesi adına, sevinçliyiz. Kendisine hayatında başarılar diliyoruz" dedi.

Carrilho ise, "Kuzey Afrika'da Arap bir arkadaşım var. İslamiyet'in bir kısmını da ondan öğrendim. Aldığım bilgiler sonucunda kendi rızamla severek Müslüman olmaya karar verdim. Müslüman olduğum için huzurluyum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 18:31:00
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 23:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?