1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Hoş Gelişler Ola' sahnelendi

Adıyaman'da 'Hoş Gelişler Ola' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda sahnelenen tek kişilik tiyatro gösterisini Vali Yardımcısı Aydın Börü, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, Defterdar Şefik Tongal, Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrenciler izledi.

Tek kişilik 'Hoş Gelişler Ola' adlı tiyatro oyununun ismini Kars yöresine ait 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" adlı türküden aldığı öğrenildi. Oyunda 1. Dünya Savaşı'ndan ağır kayıplarla çıkmış ve imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması'nın 7. maddesine dayanılarak işgal edilmiş olan Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan zorlu bir süreç anlatılıyor. Sanatçı Utku Erişik tarafından sahnelenen tek kişilik oyunda özellikle İzmir işgaline değinildi. İşgal altında Türk milletinin faaliyetlerini anlatan oyunda o günden günümüze kalan durumlar sahnelendi.

Zaman zaman düşündüren ve duygulandıran oyunda Mustafa Kemal Atatürk portresinin gösterildiği sahneleri katılımcılar ayakta alkışladı. Oyun içerisinde oyunun yazarı ve oyuncusu Utku Erişik, o dönemlerde Türkiye topraklarını savaşarak almak isteyenleri savaşlarla ve stratejilerle engellediklerini fakat o günkü işgalcilerin bu gün istedikleri yerlerde kendi yabancı isimleri altında işyerleri ve mekanlar açtıklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 10:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?