1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hükümlüler çalışıyor

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın askeri kamuflajlarını Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler dikiyor.

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin seçim torbaları ve seçim sandıklarını yapan hükümlüler, bu kez de askeri kamuflaj dikiyor. Birçok meslekte faaliyet gösteren Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu fabrika gibi çalışıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri kamuflaj dikimi için ceza infaz kurumuna 25 bin adet sipariş verdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından verilen sipariş üzerine, hükümlüler 15 günlük eğitimin ardından kamuflaj dikimine başladı.

45 hükümlü tarafından askeri şartlara uygun olarak dikilen kamuflajlardan 25 bin adet dikileceği belirtildi. Askeri kamuflajlar, dikildikten sonra kontrolden geçirilerek paketleniyor. İlk kez askeri personel kıyafeti dikildiğini belirten Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Dursun Kayahan, 25 bin adet kamuflajın Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda, 20 bin adedin ise Denizli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda dikildiğini söyledi.

Dursun Kayahan, Ceza İnfaz Kurumu'nun sadece hükümlülerin cezalarını çektikleri yer olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, hükümlülere meslek edindirdiklerini kaydetti. Kayahan, "Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tekstil atölyesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait er eğitim elbiseleri dikiliyor. 45 hükümlü ile 25 bin adet er eğitim elbisesi dikilecek. Hükümlülere verilen eğitim sonrasında dikim çalışmalarına başladık. Daha önceden askeri elbise dikmemiştik fakat bundan sonra dikeceğiz. Ceza ve infaz kurumumuzun tekstil atölyesinde daha önceden nevresim takımı, seçim torbaları, geçici köy korucularının elbiseleri ve çeşitli tekstil ürünü dikimi yapıldı" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 11:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?