7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Husumet barışla noktalandı

HUSUMET BARIŞLA NOKTALANDI

Adıyaman'ın Besni ilçesi Sugözü beldesine Bağlı Bereketli köyünde Göktaş ve Çiğdem aileleri arasında yaşanan ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga, barış yemeğiyle son buldu.

Aralarında husumet yaşanan aileler, protokol üyelerinin girişimleri sonucunda barıştı. Göktaş ve Çiğdem aileleri arasında yaşanan husumet Bereketli köyünde düzenlenen barış yemeği son buldu. Barış yemeğine Besni Kaymakamı Aytaç Akgül, Besni Belediye Başkan Vekili Haci Hasan Kılınç, Besni Jandarma Komutanı Mevlit Yıldırım, Besni Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Özkurt, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Emre, Belde Belediye Başkanları, muhtarlar ve köy halkı katıldı.

Göktaş ailesinden Köy Muhtarı Haci Göktaş, Çiğdem ailesinden ise Vakkas Çiğdem aileleri temsilen tokalaşarak barıştı.

Duaların edildiği barış yemeğinde konuşan Besni Kaymakamı Aytaç Akgül, "İçinde bulunduğumuz mevsim dolayısıyla bazen çok küçük nedenlerden dolayı birbirimizle sataşıyoruz. Bunun sonucunda aramızda kırgınlıklar olabiliyor. Bugün burada bu kırgınlıklara son vermek için toplandık. Bu barışmaya vesile olan başka belediye başkanlarımız, köy ve mahalle muhtarlarımız ve ilçemizdeki kanat önderleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu talihsiz olayın yaşandığı sırada yaralanan vatandaşlarımızda vardı.

Onlara da geçmiş olsun diyorum. Bizi en iyi teselli eden şey yaralanan vatandaşlarımızın en kısa sürede iyileşerek eski sağlığına kavuşmasıdır. Neticede hepimiz kardeşiz ve hepimiz hata yapabiliriz. Yalnız hatadan dönmek ve ısrar etmemek insana yakışır bir durumdur. Burada iki aile büyüklük göstererek barıştılar. Her iki aileye de fedakarlık gösterip barış ve kardeşlik için adım attıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Akgül'ün konuşmasının ardından yemek ve tatlı ikramları katılımcılara dağıtıldı.

HUSUMET BARIŞLA NOKTALANDI
HUSUMET BARIŞLA NOKTALANDI
HUSUMET BARIŞLA NOKTALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 11:51:04
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 12:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?