1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Hz. Hüseyin anıldı

Adıyaman Belediyesi ve İmam Hüseyin Kültür Derneği Hz. İmam Hüseyin'in Şehit edilişinin1368. yıl dönümü münasebetiyle 'Hz. Hüseyin'i Anma ve Aşura' günü düzenledi.


Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen geceye Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İmam Hüseyin Kültür Derneği Başkanı Mehmet Küçük, İstanbul Alevi Din Alimi Alican Görel, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Zeynel Özbilgin, SP İl Başkanı Mustafa Alkayış, Süryani Cemaati Metropoliti Melki Ürek, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Ali Ekber Topçu'nun Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Belediye Başkan Necip Büyükaslan, Ehli Beyt’e saygı ve sevginin aynı zamanda bir hüznün sembolü olduğunu vurgulayarak "Aşura’yı anmak, haksızlığın karşısında hakkı üstün tutmaktır. Aşura’yı anmak, Hz. Hüseyin'e bağlı olmak demektir. Allah'ın Resulü Hz. Hüseyin'i çok severdi ve onun sevdiklerini bizde seviyoruz. Hepimizin ortak paydası Ehli Beyt sevgisidir"dedi.


Program, Kerbela'yı anlatan bir slayt gösteriminin ardından, İstanbul Alevi Din Alimi Alican Görel'in Hz. Hüseyin'e yaktığı ağıtlarla devam etti.

Daha sonra salonu dolduran bütün misafirlere aşure ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 12:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?