2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

İcralık Adıyamanspor

Adıyamanspor Kulübü Başkanı Növfel Bozdoğan, kulüp defterlerinin incelenmesi ve tesislerin icra yoluyla boşaltılmak istenmesi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Tesislerde bir basın toplantısı düzenleyen Adıyamanspor Kulübü Başkanı Növfel Bozdoğan, kulübün maddi sıkıntı içerisinde olduğunu, kulübün kapısına icra memurlarının ve avukatlarının dayandığını söyledi. 14 yıl önce Adıyamanspor'a tesis kazandırma adına Adıyaman Valiliği Özel İdare bütçesinden temeli atılan, daha sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilen tesisin icra yoluyla boşaltılmak istendiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, "Adıyamanspor'a tesis kazandırma adına 14 yıl önce temeli atılan bu bina, 3 kat çıkıldıktan sonra bütçe yetersiz olduğu için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ihale yoluyla binayı tamamladı ve Adıyamanspor'a sözleşmeyle tahsis ettiler. Biz de kulüp olarak çevre düzenlemesini, futbol sahasını ve soyunma odalarını yaptık. Binanın yapılma fikrinin altında Adıyamanspor yatıyordu. 2002-2003 futbol sezonunda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü kulübü mahkemeye verdi ve mahkeme aleyhimize sonuçlandı" diye konuştu.


Valilik, milletvekilleri ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından tesisten Adıyamanspor'un tahliye edilmemesi için başka bir çözüm bulunduğunu belirten Bozdoğan, "Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda binanın yeniden Özel İdare'ye devredilmesi yönünde çözüm bulundu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün tesisi direk Adıyamanspor'a devretme şansı olmadığı için bu yönteme başvuruldu. Valilik, tesisin devredilmesi için dilekçe yazması gerekiyordu, fakat uzunca bir süre bu yapılmadı. Şu an
valiliğin müracaat ettiğini öğrendik, fakat tesis hala Özel İdare'ye geçmedi. Daha sonra tesisin 200 bin YTL elektrik borcunun olduğunu belirterek, devralamayacaklarını söylediler. Biz de tesisin devredilmesi halinde 200 bin YTL olan elektrik borcunu taksitler halinde ödeyeceğimizi söyledik, fakat hiçbir gelişme olmadı. 3 ay önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün avukatı ve icra memuru kapımıza dayandı. Ben de durumu yönetim kurulu üyemiz olan milletvekillerine ve Vali Halil Işık'a illettim. Onlar da bana tutanağa imza atmamı ve 'Sen boşaltmış gibi kabul et, biz bunu çözeceğiz' dediler. Ben vali ve milletvekillerine güvenerek tahliye etmiş gibi tutanağı imzaladım. Tahliye etmiş gibi gözüktük, fakat tahliye etmedik, çünkü bizim buradan başka gidecek bir yerimiz yok. Bir ay önce savcılık devletin malını zorla gasp etmekten dolayı ifademi aldı. Ben de ifademde 'Ben suçluysam, vali ve milletvekilleri de suçludur' şeklinde ifade verdim. Çünkü onlar beni bu suça teşvik etti" ifadelerini kullandı.


Valiliğin talimatıyla Adıyamanspor kulüp defterlerinin maliye ekipleri tarafından incelendiğini dile getiren Bozdoğan, "Adıyamanspor, son 10 yılda çok büyük darbeler yedi. Adıyamanspor, 10 yılda 800 bin YTL maliyeden stopajı gerektiği şekilde yansıtmadığı için ceza yedi. Stopaj kaçırmayı Fenerbahçe, Galatasaray'dan tutun da tüm kulüpler yapıyor. Bir sporcuya 100 bin YTL veriliyorsa, 5 bin YTL gösteriliyor. Bundan bir yıl önce Ankaraspor ile Gençlerbirliği'nin de defterleri maliye ekiplerince incelendi ve 2.5 milyon YTL ceza yazıldı. Maliye bakanımız kulüplerin üzerine gidilmemesi için hemen bu işe el koydu. Ama bize ceza yazmalarından dolayı hiçbir yetkili, 'Bu cezayı niye yazıyorsunuz?' diye müdahale etmedi. Eski Başkan Nusret Hamurcu döneminden 500 bin YTL cezayı, ayda 10 bin YTL taksitle ödüyoruz. Daha o bitmeden valiliğin talebi üzerine defterlerimiz yeniden incelemeye alındı ve 300 bin YTL daha ceza yazıldı. Növfel Bozdoğan maliyenin cezasıyla mı ?, buranın tahliyesiyle mi?, icralarla mı? yoksa takımla
mı uğraşsın?" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 16:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?