1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İftar sonrası acil doluyor

Ramazan ayı nedeniyle iftar sonrası gece polikliniklerinde hasta sayısının arttığı gözlendi.

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, hastalıkları olan vatandaşlar iftar sonrasında, hastanelerin polikliniklerini dolduruyor. Özellikle mide ağrısı ve yüksek tansiyon vakaları ile hastaneye akın eden vatandaşları uzmanlar, iftarda mideye aşırı yüklenmemeleri konusunda uyardı.

Oruç tutmak için engel teşkil eden hastalıkları bulunan kişilerin doktorları kontrolünde oruç tutmalarını isteyen Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Uzm. Dr. Mehmet İnan, Adıyaman Devlet Hastanesi olarak 24 saat acil polikliniğinde hizmet verdiklerini söyledi.

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların beslenme alışkanlıklarına dikkat etmelerini öneren Başhekim Uzm. Dr. Mehmet İnan, "Ramazan ayından dolayı diğer aylara oranla beslenme alışkanlığımızda gün içerisinde değişiklikler oluyor. Bu dönem itibariyle özellikle iftardan sonra yüksek tansiyonu olan vatandaşlar ve mide ağrısı olan hastalar bize başvuruyorlar. Bu gibi rahatsızlığı olan hastaların beslenmelerine dikkat etmeleri ve kontrollere gelmeleri gerekmektedir. Oruç tutup tutmamaları konusunda hekim arkadaşlardan destek almalarında fayda var" dedi.

İftar sonrasında acil ve polikliniklerde hasta sayısının arttığını dile getiren Başhemşire Ayten Özharıkçı ise, polikliniklerde günde 3 bin hastanın muayene olduğunu söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?