7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

İftar yemeğine hüzün çöktü

İFTAR YEMEĞİNE ŞEHİDİN HÜZNÜ ÇÖKTÜ

İnsani Yardım Vakfı (İHH), gezici aşevi TIR'ı ile Adıyaman'da iftar yemeği verdi. Yemekte, geçen yıl ki iftar yemeğinde bulunan şehit Fahri Yaldız'ın hüznü hakimdi.

Geçtiğimiz yıl İHH'nın Adıyaman'da verdiği iftar yemeğinde bulunan fakat Filistin'e İnsani Yardım götüren Mavi Marmara isimli gemide İsrail askerleri tarafından şehit edilen Fahri Yaldız'ın kardeşleri ve annesi iftar yemeği sonrasında gözyaşlarına boğuldu. İftar yemeğinin açılış konuşmasında ismi zikredilen şehit Yaldız'ın annesi Zeliha Yaldız, gazetecilerin soruları üzerine, "Oğlum şehitlik mertebesine ulaştı. Şuan burada bizi izliyor. O bizi görüyor" dedi.

Konuşmasına tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ederek başlayan şehidin kardeşi Hasan Yaldız ise, "Annem hala ağabeyimin acısını yaşıyor. Geçtiğimiz yıl ağabeyimde iftar yemeğindeydi. Mavi Marmara'da 9 şehit boşuna verilmedi. Hepsi Allah yolunda şehit oldu. Türk halkı uyanık ve duyarlı olsun" diye konuştu.

İHH Adıyaman Gönüllüsü ve Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan da şöyle konuştu:

"Bu ve benzeri programların vazgeçilmez neferi Fahri ağabeyimiz hepimizin bildiği gibi özgürlük ve insanlık adına Mavi Marmara gemisinde İsrail askeri ile onurluca mücadele edip şehit oldu. O Allah'a verdiği sözde durdu ve şehit oldu. Fahri ağabeyin aramızda bulunmamasının burukluğunu yaşarken bu vesile ile Gazze şehidimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum."

İFTAR YEMEĞİNE ŞEHİDİN HÜZNÜ ÇÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 12:24:03
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 17:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?