6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

İHH'den Pakistan'a yardım çağrısı

İHH'DAN PAKİSTAN'A YARDIM ÇAĞRISI

Adıyaman İnsani Yardım Derneği (Yader) Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan, Pakistan'da ki sel felaketiyle ilgili yardım çağrısında bulundu.

Abdurrahman Gürbüzcan, Pakistan'da son yılların en büyük sel felaketinin her geçen gün daha ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayarak, muson yağmurlarıyla son yüzyılın en büyük afetinin yaşandığını söyledi.

Gürbüzcan, "Sel felaketinde 2000'e yakın insan hayatını kaybetmiş olup, 15 bine yakın ev oturulamaz hale gelmiştir. Sel felaketinden 30 milyon insan etkilenip zarar gördü. İçerisinde bulunduğumu bu mübarek Ramazan ayında iftarlarını dahi yapmaya yiyecekleri olmayan kardeş Pakistan halkını ve oradaki çocukları ve yetimleri vicdan sahibi bir insan ve Müslüman olarak ihmal edemeyiz. İnsani Yardım Vakfı olarak afetin ilk gününden beri bölgede oluşturduğumuz aşevinden günlük 25 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı

devam etmektedir. Ramazan çalışmaları için bölgeye giden ekibimiz selin etkili olduğu Muzafferabad, İslamabad, Revalpindi ve Haripur'da kumanya dağıtımları gerçekleştirdi. Milyonlarca insanın mağdur olduğu ülkede acil ihtiyaçlar devam etmektedir. Bu çerçevede Pakistan için nakdi ve ayni bağış çalışmalarımız devam etmektedir. Toplanacak olan ayni bağışlar için THY tarafından tahsis edilecek kargo uçağı ve konteynırlar yük treniyle de bölgeye ulaştırılacak. Bu konuda gerekli hassasiyeti ve gayretin gösterilmesini bekliyoruz" dedi.

Gürbüzcan, kumaş (elbiselik), tekstil (giysi), battaniye, halı, kilim, ayakkabı, terlik, un, yağ, şeker, mutfak malzemelerinin yardım olarak kabul edileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 13:17:00
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 00:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?