1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İki yeni fabrika açıldı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Adıyaman'da iki fabrikanın açılışı yapıldı.

Fabrika açılışı için düzenlenen törene Vali Ramazan Sodan, Tarım ve Köy İşleri Genel Müdür Yardımcısı Nihat Dolaş, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, Koordinasyon Daire Başkanı Mahmut Durmuş, İç Kontrol Daire Başkanı Enver Aksoy, Defterdar Şefik Tongal, Adıyaman ve Bölgeye bağlı kentlerin Tarım Müdürleri ile denetleme şube müdürleri katıldı. Açılış katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe destekli 3.Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında katılımcılar fabrikaları gezerek üretilen ürünleri kontrol ettiler.

Kendisinin de Adıyamanlı olduğunu hatırlatan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Destekleme ve Kontrol Genel Müdürü Mehmet Taşan, "Görünen o ki bakanlığımız gerek iş adamlarımıza gerekse de istihdam konusunda insanımıza büyük katkı sağlamakta. Zaten fabrika maliyetinin yüzde ellisine yakınını da karşılamamız bunun göstergesidir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 11:47:50
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 13:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?