1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İl İstihdam Kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2009 yılı ikinci olağan toplantısı Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapıldı.

Vali Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, öğretim üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Üç ayda bir toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, il düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetler ile aktif işgücü programlarının belirlenmesi ve ildeki istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları ele aldı.

Vali Ramazan Sodan toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, "2009 yılı ikinci toplantısını gerçekleştiren kurul toplantısında İş-Kur İl Müdürlüğünce 2009 yılı içerisinde yapılan ve yapılması planlanan bazı faaliyetler hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi. Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan mesleki eğitime ilişkin teklifler görüşülmüştür" dedi.
Bir önceki toplantıda alınan ve uygulanmaya konulan kararları açıklayan Vali Sodan, "Bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde 6 işletmede, Kahta ilçemizde 4 işletmede, Besni ilçemizde 1 işletmede hazır giyim, konfeksiyon mesleğinde,il merkezinde 1 firmada aşçılık, 1 firmada asansör bakım ve onarımı mesleğinde olmak üzere toplam 840 kişilik istihdam garantili işbaşı eğitim kursları açılmıştır. Ayrıca, Adıyaman Serbest
Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında 25 kişilik muhasebe ara elemanı kursu, Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı mesleki eğitim merkezinde; doğalgaz tesisatçılığı, elektrik tesisatçılığı ile boya ve badana mesleklerinde 60 kişi olmak üzere genel toplamda 17 yerde 925 kişilik İş gücü Yetiştirme Kursu açılmıştır. Kurslar Nisan ayı başında başlamış olup, Eylül ayında son bulacaktır. Kursiyerlere her kurs günü için 15 TL günlük cep harçlığı, aylık olarak kursiyerlerin banka hesabına İş-Kur İl Müdürlüğümüzce
yatırılacaktır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?