1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İl Özel İdaresi binası kararı

Adıyaman İl Özel İdaresi'nin ihtiyacı karşılayacak tek ve modern bir binada hizmet vermesi için il genel meclisi, yeni bina yapılması için tarihi bir karar aldı.

Adıyaman'da üç farklı yerde bulunan İl Özel İdare birimlerinin tek merkezde toplanması ve işlerin aksamaması için çok sayıda il genel meclis üyesi meclis başkanlığına, yeni bina yapılması noktasında önerge verdi. Meclise verilen önerge meclis üyeleri tarafından onaylanarak, yeni bina yapılması için ilk adım atıldı.

İl Genel Meclis üyesi 18 kişinin imzasıyla meclis başkanlığına sunulan önergede, birimlerin dağınıklıklarından dolayı yaşanan sıkıntılara vurgu yapılarak, yeni hizmet binasında daha kaliteli hizmet verileceği kaydedildi. Verilen önergede, şu ifadelere yer verildi:

"Adıyaman İl Özel İdaresi üç ayrı yerde dağınık olarak görev yapmaktadır. Birinci kısım Türk Telekom Karşısı'nda bulunan, Toprak Su Birimi olarak bilinen alandır. Burası Adliye Sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmiştir. İkinci kısım Hastane Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdare binasıdır. Genel sekreterlik, encümen müdürlüğü, il genel meclis başkanlığı ve bazı birimler bulunmaktadır. Üçüncü kısım ise, Atatürk Bulvarı üzerinde Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün ulunduğu, Yol ve Ulaşım, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri, Destek Hizmetleri, Plan, Proje, İnşaat Ambarı, Lojman ve Sosyal Tesisler bulunmaktadır.

Buranın bir kısmı Adıyaman Üniversitesi'nin talibe üzerine Adıyaman Üniversitesi'ne tahsis edilmiştir. Görüldüğü gibi İl Özel İdaresi dağınık bir şekilde yetersiz mekanlarda görevini yerine getirmektedir. İl Özel İdare'de birimlerinin bir arada toplanması daha etkin çalışması, koordinasyonun daha iyi sağlanması, birim müdürlerinin ayrı yerde olmasından dolayı ortaya çıkan evrak kayıt ve gereksiz masrafların giderilmesine neden olacaktır.

Acil olarak modern bir İl Özel İdare binasının yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. İl Özel İdare hizmet binasının 2009 yılı yatırım programında olup, 2009 mali yılı bütçesiyle 1 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Hizmet gereği ve bina yapımına başlanması aciliyet arz etmektedir. Bu nedenlerden plan, proje, zemin etüt, sosyal yapı, ruhsat belgesi ve yapması ve hiçbir tereddüde yer vermeden tüm birimleri içersine alacak, ileriye dönük ihtiyaca cevap verecek binanın Köy Hizmetleri'nin bulunduğu alanda yapılmasına Meclis olarak karar alınmasını talep ederiz."

Önergenin ardından konuşan İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, İl Özel İdaresinin çok geniş bir yelpazede hizmet vermeye çalıştığını , 3 ayrı yerde hizmet vermekten dolayı bir takım gecikmelerin yaşandığını belirterek, "İl Özel İdaresi ileriki yıllarda daha kapsamlı bir çalışma sergileyeceğe belirtiliyor. Daha rahat çalışmak için iyi bir hizmet için gerekliliktir. Bu önergeyi veren arkadaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. 3 yıl önce karar alınmış. Bu kararı güncelleştirmek için bu kararı alıyoruz. Aldığımız kararın takipçisi olacağız" dedi.

Önergenin okunması ve Meclis Başkanı Necmi Baykan'ın konuşmasının ardından önerge oylamaya sunuldu. Oylamada önerge kabul edildi. Kararın uygulanması için çalışmalara başlanılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 16:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?