1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İlk doğalgaz gecikmeli olarak verildi

İLK DOĞALGAZ GECİKMELİ OLARAK VERİLDİ

Adıyaman'da 2008 yılında verilmesi planlanan fakat geciken doğalgazın vanaları açılarak ilk abonenin evine ulaştırıldı.

2005 yılında belediye meclisi tarafından alınan karar ile müracaatı yapılan doğalgaz için 2006 yılında ihale yapılmış ve 2008 yılında doğalgazın kente verilmesi planlanmıştı. Müteahhit firma bir yıl gecikmeli olarak doğalgaz vanalarını açarak ilk eve doğalgazı verdi.

İlk gaz ilk abonelik başvurusu yapan Hasan Çelebi'nin evine verildi. Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ve firma yetkilileri katıldı. Hasan Çelebi'nin Mehmet Akif mahallesi 507. sokakta bulunan evinde kurdele kesildi.

Kurdele kesiminin ardından doğalgaz ile çalışan set üstü fırını il olarak Vali Ramazan Sodan yaktı. Ev sahipleri doğalgaz ile çalışan fırında Türk kahvesi yaparak davetlilere ikram etti.

Vali Ramazan Sodan, firma yetkililerinin verdiği bilgiler ışığında 28 abonenin müracaatta bulunduğunu, 2010 yılında 20 bin abonenin hedeflendiğini belirterek, doğalgazın Adıyaman'a hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, 2005 yılında alınan meclis kararından sonra bu günlere gelindiğini ifade ederek, büyük bir yatırımı Adıyaman'a getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Büyükaslan, hava kirliği bakımından Adıyaman'ın 1. derece iller arasında olduğunu ve doğalgaz ile birlikte bu kirliliğin ortadan kalkacağını kaydetti.

Firmanın Proje Müdürü Sait Ağar, doğalgaz gelecek mi; gelmeyecek mi? Söylentilerinin sona erdiğini ve sözün bittiği yere geldiklerini dile getirdi.

İLK DOĞALGAZ GECİKMELİ OLARAK VERİLDİ
İLK DOĞALGAZ GECİKMELİ OLARAK VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 18:08:01
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 23:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?